1
Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović povodom hapšenja bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića
Pretresi obavljeni - na osam lokacija!

    Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je, povodom današnjeg hapšenja bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića, da su obavljeni pretresi na osam lokacija u Bijelom Polju, Danilovgradu i Podgorici.

Rekao je da je tom prilikom oduzeto više skupocjenih vozila, više komada oružja i „razna dokumentacija i drugi predmeti koji sigurno mogu biti od koristi u daljem postupku“.
Šaranović je za TV Vijesti pojasnio da su te stvari oduzete nakon pretresa prostorija u vlasništvu ili Katnića ili Lazovića, ili njihovih članova porodice.
Ministar je naveo da je Katnić jutros uhapšen u Danilovgradu, a Lazović u Bijelom Polju.
Aktivnosti u odnosu na predmet kodnog naziva Alfa će biti nastavljene i u narednih nekoliko dana, odnosno da će u odnosu na Katnića i Lazovića, paralelno u odnosu na ovaj postupak, biti vođena i finansijska istraga, koja će stvoriti vrlo vjerovatno i mogućnost da sama istraga bude proširena i na druga povezana lica“, rekao je Šaranović.
Kazao je da je današnja akcija rezultat višemesečne koordinirane saradnje Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Europola.
Predstavnici vladajućih stranaka danas su u brojnim reagovanjima pozdravili hapšenje Katnića i Lazovića.
Opoziciona Demokratska patrija socijalista (DPS)ocenila je da je jutrošnja akcija Specijalnog državnog tužilaštva nastavak je prakse revanšizma koji traje od 30. avgusta 2020. godine, a koji za cilj ima kriminalizaciju prethodne vlasti po svaku cenu uz ambiciju da se, osim političke štete, sruši i optužnica u slučaju državni udar.
- Svjedoci smo da je sve što se jutros dogodilo prethodno mjesecima, pa i godinama, najavljivano od strane beogradskih medija i stranaka aktuelne vlasti dok su optužnice pisane na naslovnim stranama medija koji su eksluzivno i nezakonito u posjedu sumnjivih SKY materijala i dokumenata iz Agencije za nacionalnu bezbjednost. Takođe, interesantno je da za skoro 4 godine u Crnoj Gori nije učinjeno nijedno krivično djelo, budući da SDT i dalje ćuti na stotine krivičnih prijava koje je DPS podnio za očigledne zloupotrebe službenog položaja od strane funkcionera koji su došli na pozicije na talasu tridesetoavgustovskog ‘oslobođenja - saopštio je DPS.
Vrhovni državni tužilac Milorad Marković kaže da komentari političkih subjekata i nosilaca javnih funkcija, povodom realizacije tužilačko-policijske akcije u kojoj su lišena slobode 2 lica (M.K i Z.L), predstavljaju okolnost zbog koje bi se mogao steći utisak javnosti o ugrožavanju samostalnosti Državnog tužilaštva, čemu se državnotužilačka organizacija odlučno suprotstavlja.







Danas

Posjeta : 8