1
Ambasada Ukrajine u Podgorici negodovala menadžmentu RTCG
Logo drugog asocira - na ratni simbol "Z"!

       Ambasada Ukrajine imala je primedbu na novi logo jer ih je novo vizuelno rešenje broja dva podsetilo na slovo “Z”, koje se u Ukrajini i Rusiji doživljava kao ratni simbol, zbog čega je telefonom kontaktirala menadžment RTCG.

Ambasada je imala primedbu na novi logo jer ih je novo vizuelno rešenje broja dva podsetilo na slovo “Z”, koje se u Ukrajini i Rusiji doživljava kao ratni simbol, zbog čega je telefonom kontaktirala menadžment RTCG.
Ambasada Ukrajine u Podgorici navodno je uputila primedbe   rukovodstvu Radio Televizije Crne Gore (RTCG) zbog novog loga drugog programa televizije.
To je potvrđeno “Vijestima” u Ambasadi Ukrajine, dok generalni direktor RTCG Boris Raonić nije odgovarao na pitanja u vezi sa tom situacijom.
Ambasador Ukrajine u Podgorici Oleg Gerasimenko “Vijestima” je kazao da jesu kontaktirali RTCG, ali nije želeo dalje da komentariše.
RTCG je krajem avgusta prošle godine raspisao konkurs za izbor jedinstvenog idejnog i vizuelnog rešenja loga nacionalnog javnog emitera i organizacionih jedinica. Traženo je idejno i vizuelno rešenje loga Radio i Televizije Crne Gore (TVCG), Drugog programa TVCG, Trećeg (Parlamentarnog programa TVCG) i MNE (Satelitskog kanala TVCG), a predmet konkursa bio je i logo Prvog programa RCG i Radija 98. Konkursom je traženo i idejno i vizuelno rešenje loga za Multimedijalni centar (MMC) i OTT (Over-the-top) platformu RTCG naziva Mne play.
Na konkurs, koji je trajao do 6. oktobra prijavila su se 43 autora iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Mađarske sa 45 radova.
Kako je ranije objavila RTCG, žiri je ocenjivao rešenja u dva kruga. U prvom krugu održanom 17. oktobra žiri je formirao nerangiranu listu najuspešnijih rešenja koja su kvalifikovana za drugi krug, dok je drugi krug održan 24. oktobra u kojem su učesnici pred žirijem branili svoja rešenja.
O najboljim rešenjima odlučivala je međunarodna, stručna komisija, a prvorangirani na konkursu bili su koautori Orin Ivan Vrkaš i Marko Vilipić ispred “Ivorin ateliera” (Zagreb, Hrvatska). Nagradni fond iznosio je 22.500 evra bruto i raspoređen je na tri nadoknade za tri prvorangirana mesta, a za prvo je predviđeno 16.000 eura.
Savet RTCG na sednici u martu dao je saglasnost za promenu logoa, a generalni direktor početkom ovog meseca predstavio je novi vizuelni identitet i najavio je da su novi logo, grafika i elementi samo najava uzbudljivih promena koje javni servis čekaju na putu ka 80. rođendanu.
“Vijesti” su Raonića pitale da li je tačno da ih je kontaktirala Ambasada Ukrajine u Podgorici u vezi sa novim logom RTCG2, na šta im je ukazala i šta će RTCG preduzeti tim povodom, ali on nije odgovorio.




Posjeta : 8