2
Trijumf "hrabrih sokola" u prvom od dva prijateljska meča u Antaliji Crna Gora - Bjelorusija 2:0
Prosinečki debitovao - trijumfom!

- Prvo treba čestitati, stvarno su momci odradili fenomenalno. Trkački odlično, borili smo se dobro. Na kraju krajeva počeli smo igrati, to je ono što smo htjeli. Bile su dobre akcije, dobro smo igrali. Moraš imati i malo sreće, penal se odbrani. Imali su i oni svoje prilike. U globalu, moramo biti zadovoljni počeli smo i dominciju, imali smo I posjed lopte i akcije iz kojih smo dali ta dva gola. Posebno drugi, Krstovičev, bio je fenomenalan. Sigurno, uvijek ima prostora za napredak. Moramo biti zadovoljni, ovo je prva utakmica sa novim sistemom, sa novom vizijom. Momci su odradili fenomenalno - selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore Robert Prosinečki, koji je debitovao na klupi "hrabrih sokola". ukratko je govorio o učinku našeg tima.

- Odigrali smo borbeno I taktički kvalitetno. Nije bilo lako, ali pobjeda je motivacija i podstrijek da radimo bolje i da dočekamo nove utakmice u što boljem raspoloženju. Prosinečki je od prvog dana rekao kako želi da igramo. Imali smo posjed, stvarali smo šanse. Tako treba da nastavimo. Dugo nijesam igrao na ovoj poziciji, ali selector je odlučio da počnem naprijed I srećan sam zbog gola, uvijek je lijep osjećaj kada postignete gol za reprezentaciju – govorio je o učinjenom u prvom meču sa novim selektorom i četvrtom pogotku u dresu reprezentacije strijelac prvog pogotka Adam Marušić.
- Ovo je samo početak. Selektor je na prvom sastanku rekao kako želi da igramo ljepši fudbal, da imamo posjed lopte i dominaciju, da diktiramo našu igru. To nam odgovara, tako je bilo I danas. Od početka uspostavili smo našu igru, imali smo poosjed više nego inače, što se i vidjelo. Stvarali smo mnogo šansi i krunisali sa samo dva gola u prvom poluvremenu. Mogli smo ih dati više, ali zadovoljan sam. Bitno je da se dobro pripremimo za ono glavno, što slijedi.Što bi Mirko rekao, ovo su najslađi golovi, skoro sa linije, ali prethodila je lijepa akcijja saigrača, a ja sam bio tu da “stavim šlag na tortu” - sumirao je utske nakon duela sa Bjelorusijom strijelac drugog gola - Nikola Krstović.
Bjelorusija – Crna Gora 0:2

Stadion Titanik Mardan, Antalija.
Sudija: Kadir Saglam (Turska)
Strijelci
0:1 – Adam Marušić 27’, 0:2 – Nikola Krstović 45’
Bjelorusija: Pavel Pavličenka, Sergei Krapovič (od 87. Gleb Ševčenka), Sergei Politevič, Egor Parkomenka, Denis Poljakov (od 87. Danila Nečaev), Maks Ebong (od 76. Valeri Gromika), Kiril Kaplenka, Evgeni Jablonski (od 63. Nikita Korzun), Kiril Pečenin, Denis Laptev (od 63. Maksim Kirev), Egor Karpitski (od 46. Vladislav Morozov).
Selektor: Karlos Alos.
Crna Gora: Milan Mijatović, Andrija Vukčević (od 46. Risto Radunović), Marko Tući, Marko Vešović, Marko Janković (od 66. Marko Bakić), Stevan Jovetić (od 66. Demir Škrijelj), Nikola Krstović (od 66. Dušan Bakić), Edvin Kuč, Meldin Drešković, Adam Marušić (od 82. Driton Camaj), Viktor Đukanović (od 66. Vladimir Jovović).
Selektor: Robert Prosinečki.




Posjeta : 12