1
Putin održao govor nakon pobjede na izborima
Korak do - 3. svjetskog rata!

    Ruski predsjednik Vladimir Putin, obratio se večeras iz svog izbornog štaba nakon ubjedljive pobjede na predsjedničkim izborima, nakon čega je izjavio "da će njegova pobjeda omogućiti Rusiji da postane jača i efikasnija".

- Dragi prijatelji, drago mi je što sam večeras sa svojim saborcima i istomišljenicima. Istorija se ponavlja, sve se ponavlja, a svi smo mi saborci. Svi smo jedna porodica. Želim da zahvalim svim građanima Rusije, koji su izašli na izbore i glasali - poručio je Putin i dodao da "građani poštuju volju naroda".

O radu Vlade


Putin je potom izrazio zadovoljstvo radom vlade i drugih vladinih agencija, poput Centralne banke i administracije predsjednika, i rekao da ne namjerava da žuri sa kadrovskim promenama.
- Rezultati rada u proteklih nekoliko godina pokazali su da je generalno administrativni tim, u širem smislu te riječi, veoma efikasan, a rezultati rada zadovoljavajući. Postoje uslovi za dalji razvoj kako bi Rusija bila jača, čvršća i efikasnija. Mali broj prigovora izbornom štabu na predsjedničkim izborima govori o kvalitetu rada - dodao je Putin.


O protestima "Podne protiv Putina"




- Dragi prijatelji, drago mi je što sam večeras sa svojim saborcima i istomišljenicima. Istorija se ponavlja, sve se ponavlja, a svi smo mi saborci. Svi smo jedna porodica. Želim da zahvalim svim građanima Rusije, koji su izašli na izbore i glasali - poručio je Putin i dodao da "građani poštuju volju naroda".
Blic preporučuje

PUTIN PROGLASIO POBEDU NA IZBORIMA Osvojio više od 87 odsto glasova, oboreni svi rekordi (FOTO)

ŠTA ĆE PUTIN DA URADI U NOVOM MANDATU? Niko nije sumnjao u njegovu pobedu, ali Rusi strahuju od onog što ih čeka: ZATVOR, RAT ILI BEKSTVO

PET KORAKA DO TREĆEG SVETSKOG RATA! Otkriven sadržaj pisma ruske vlade koje su presreli hakeri: Ovo je PUTINOV PAKLENI PLAN za EVROPU (FOTO)
Rezultati izbora
Foto: SERGEY BOBYLEV / Profimedia
Rezultati izbora
O radu Vlade

Putin je potom izrazio zadovoljstvo radom vlade i drugih vladinih agencija, poput Centralne banke i administracije predsednika, i rekao da ne namerava da žuri sa kadrovskim promenama.

- Rezultati rada u proteklih nekoliko godina pokazali su da je generalno administrativni tim, u širem smislu te reči, veoma efikasan, a rezultati rada zadovoljavajući. Postoje uslovi za dalji razvoj kako bi Rusija bila jača, čvršća i efikasnija. Mali broj prigovora izbornom štabu na predsedničkim izborima govori o kvalitetu rada - dodao je Putin.

O protestima "Podne protiv Putina"



- Koliko god se trudili da nas uplaše, potisnu našu volju, našu savest, niko u istoriji nije uspeo. Nisu uspeli sada, pa će propasti i u budućnosti - dodao je, usled čega se dotakao i protesta koji su održani pod sloganom "Podne protiv Putina".
Kako je naveo, ti protesti nisu imali efekta.
- Oni koji su poništili glasačke listiće trebalo bi da budu procesuirani po zakonu - naveo je.

O Ukrajini i ratnicima na frontu


   Putin je pomenuo i Ukrajinu, prilikom čega je rekao "da je Rusija za mirovne pregovore samo ako suprotna strana želi ozbiljno da gradi odnose između država na duži rok".
Takođe, dodao je da je spreman da razgovara o predlozima za prekid vatre tokom Olimpijskih igara u Parizu, koje je juče izneo francuski predsednik Emanuel Makron.
- Stalno sam to govorio i ponoviću. Mi smo za mirne pregovore, ali ne zato što neprijatelju ponestaje municije već zato što dugoročno žele da grade mirne i dobre susedske odnose između dve države. To su veoma ozbiljna pitanja - rekao je Putin.
   
O Alekseju Navaljnom


Predsednik Vladimir Putin rekao je da je obavešten o ideji da se njegov najljući politički neprijatelj Aleksej Navaljni pusti iz zatvora, nekoliko dana pre smrti opozicionog lidera.
Tokom svog pobjedničkog govora u Moskvi, predsjednik je rekao da je pristao na tu ideju, ali samo pod uslovom da se Navaljni ne vrati u Rusiju.
On je dodao da je "žalosno" što je neko poginuo.
Ovo je inače prvi put da je javno pričao i spomenuo Alekseja Navaljnog, poslije 11 godina.

O NATO Alijansi i Trećem svetskom ratu


Svijet će prema Putinovim rečima biti na korak od trećeg svjetskog rata u slučaju sukoba velikih razmjera između Rusije i NATO, kao i da će prisustvo zapadnih trupa u Ukrajini "odvesti svet do ivice Trećeg svjetskog rata",
- Mislim da je u savremenom svetu sve moguće, ali već sam rekao i svima je jasno, da će to biti na korak do trećeg svetskog rata u punom obimu. Mislim da to retko koga zanima - rekao je Putin.   




Posjeta : 12