1
Predsjednik Crne Gore Jakov Millatović o optužbama na Odboru za bezbjednost i odbranu i poslije Vlade Crne Gore
Ne smiju ostati - nerazjašnjene!

                - Teške medjusobne optužbe koje smo slušali na skupštinskom Odboru za bezbjednost i odbranu i optužbe u toku i nakon sjednice Vlade na kojoj je biran VD direktora policije, otvorile su brojna pitanja na koja moramo dobiti adekvatan odgovor.
Ovako krupne optužbe koje ugrožavaju povjerenje građana u neke od najznačajnih institucija u zemlji ne smiju ostati nerazjašnjene. U protivnom, legalizovaćemo dilentatizam i neozbiljnost kao dominantne karakteristike političkog djelovanja - ukazao je Predsjednik Crne Gore Jakov Millatović.

Kao predsjednik države, ali i kao građanin, očekujem brze i jasne odgovore nadležnih organa na sva pravna i druga pitanja koja su otvorena u proteklom periodu a tiču se dešavanja u bezbjednosnom sektoru.
Ne vjerujem da bilo koji građanin želi da živi u državi čiji se visoki funkcioneri međusobno optužuju za najteža krivična djela i da se to prihvata kao dio dnevne politike.
Ne želim da sudim i presuđujem o prilično haotičnom ali i netransparentnom djelovanju pojedinih institucija, ali želim da apelujem na poštovanje Ustava i zakona.
Podsjećam da je demokratsko sazrijevanje našeg društva u prethodnom periodu u više navrata dovođeno u pitanje pogrešnim procjenama i postupcima nekih od najvažnijih političkih aktera.
Zato je potrebna dodatna odgovornost i ozbiljnost na političkoj sceni, ali i svijest o trenutku koji je po mnogo čemu važan za dalji demokratski razvoj i EU integracije Crne Gore.




Posjeta : 13