1
Specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar
Najvažniji zadatak Crne Gore - da podrži premijera!

    -Ova vlada Crne Gore je još jako mlada. Čak i kao takva, napravila je ogroman napredak prema EU. Napravila je ogroman napredak u kreiranju temelja za prosperitetan put prema Zapadu i članstvu u EU. Sad je najvažniji zadatak za Crnu Goru da podrži sve što premijer radi, kazao je u intervjuu za Radio "Slobodna Evropa" specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Na pitanje novinara da li bi SAD preispitale svoj odnos s Crnom Gorom u slučaju da stranke bivše koalicije okupljene oko Demokratskog fronta uđu u vladu, Eskobar je odgovorio da je prerano govoriti o tome kakvi bi bili odnosi SAD-a sa koalicijom koja je protiv Zapada i EU.
- Međutim, to je rizik i to je pitanje koje smo postavili premijeru i predsjedniku - istakao je Eskorbar.
Na pitanje šta će se dogoditi ako oni uđu u vlast, nije konkretno odgovorio.
- Prerano je govoriti o tome, iskreno. Nisam siguran. Nisam siguran. I dalje je prerano govoriti o tome. Ova vlada Crne Gore je još jako mlada. Čak i kao takva, napravila je ogroman napredak prema EU. Napravila je ogroman napredak u kreiranju temelja za prosperitetan put prema Zapadu i članstvu u EU. Sad je najvažniji zadatak za Crnu Goru da podrži sve što premijer radi - istakao je Eskobar.




Posjeta : 13