1
Sastanak potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i ministra ekonomskog razvoja sa ambasadorom Mađarske i vlasnikom kompanije 4iG
Otvoreni za - unapređenje privredne saradnje!

Povoljan poslovni investicioni ambijent u Crnoj Gori i otvorenost za unapređenje privredne saradnje između dvije zemlje, potencijale Crne Gore za nove investicije u sektorima infrastrukture i digitalizacije - istakao je ministar ekonomskog razvoja Crne Gore, Nik Gjeloshaj na sastanku sa ambasadorom Mađarske, Józsefom Négyesijem i vlasnikom kompanije 4iG, Gellértom Jászaijem,kao i njihovim saradnicima.

Ministar Gjeloshaj naglasio je povoljan poslovni investicioni ambijent u Crnoj Gori i otvorenost za unapređenje privredne saradnje između dvije zemlje, te istakao potencijale Crne Gore za nove investicije u sektorima infrastrukture i digitalizacije.
Ambasador Mađarske, József Négyesi, istakao je kontinuiranu podršku Mađarske u procesu integracija Crne Gore u Evropsku uniju i naglasio značajne mađarske investicije u Crnoj Gori, poput OTP Grupe i One kompanije.
Gellért Jászai, vlasnik kompanije 4iG, prenio je svoje zadovoljstvo uspješnim poslovanjem u Crnoj Gori i izrazio interesovanje za dalji razvoj telekomunikacija i procesa digitalizacije u zemlji. Takođe, najavio je nove investicije i projekte u Crnoj Gori, pokazujući posvećenost unapređenju tehnološkog sektora.
Sagovornici su ocijenili važnost daljeg unapređenja ugovorne saradnje između dvije zemlje, kako bi se dodatno podstakla ekonomska i investiciona saradnja, sa konkretnim projektima u oblasti digitalizacije, novih tehnologija i telekomunikacija.
Ministar Gjeloshaj je informisao sagovornike da je nacrt Zakon o elektronskim komunikacijama trenutno na javnoj raspravi i da Ministarstvo ekonomskog razvoja trenutno razmatra sve predloge i sugestije u cilju unapređenja zakonodavnog okvira u skladu sa EU strandardima u ovoj oblasti.




Posjeta : 52