1
Opštinski odbor DPS Andrijevica
Vlada da smijeni - nefunkcionalnu vlast!

    -Naš povod za pokretanje navedene inicijative kao i predloga za njeno izglasavanje bio neusvajanje Strateškog plana razvoja opštine, jer taj dokument lokalna vlast na čelu sa predsjednikom Željkom Ćulafićem nije uradila, niti ga je u protekom periodu stavila na Dnevni red sjednice SO, što je u ostavom njegova dužnost i obaveza -- podsjeća Opštinski odbor DPS Andrijevica koji je u saznanju da Opština Andrijevica već duže lažno obavještava Ministarstvo javne uprave o toku sjednica za smjenu predsjednika opštine i predsjednika Skupštine opštine.

- Takođe, ukazujemo da na osnovu člana 80 Statuta Opštine Andrijevica Vlada Crne Gore može razriješiti predsjednika opštine ukoliko on, u vremenu dužem od šest mjeseci ne vrši poslove iz svoje nadležnosti. Osim toga, navedeni član definiše da predsjednik opštine ne vrši poslove iz svoje nadležnosti ako ne obezbijedi izglasavanje zakona, drugih propisa i opštih akata, sprovođenja strateškog plana razvoja opštine i drugih razvojih politika.
Ako uzmemo u obzir da je vremenski period u kojem Ćulafić nije predložio Strateški plan razvoja opštine, mnogo duže od zakonskog roka šest mjeseci, onda možemo zaključiti da postoje nepobitni argumenti i dovoljno razloga da Vlada u što hitnijem roku inicira njegovu smjenu.
Stoga, pozivamo Ministarstvo javne urave da izvrši kontrolu stanja u Opštini u kojoj je gotovo svim funkcionerima istekao v.d. mandat, a Vladu Crne Gore da u skladu sa svojim nadležnostima razriješi nefunkcionisanje vlasti čime je onemogućeno ostvarivanje prava i obaveza naših sugrađana.




Posjeta : 22