2
Premijera “671 Lov”, prema tekstu i u režiji mlade crnogorske autorke Hane Rastoder, večeras na sceni "Studio" Crnogorskog narodnog pozorišta
Ime odzvanja scenom - i ostaje eho u memoriji!

    - Ime, ime, ime… odzvanja pozorišnom scenom i ostaje kao eho u memoriji. Opominje da nikada ne zaboravimo taj 27. februar – dan kada je nečije ime značilo kartu u jednom smjeru. Poslije ove predstave definitivno nijesmo isti - naglasila je umjetnička direktorica CNP Vesna Vujošević Labović, najavljujući večerašnju premijeru predstave “671 Lov”, inspirisane zločinom u Štrpcima počinjenim 27. februara 1993. - otmicom 20 putnika civila iz voza 671 na sceni "Studio" Crnogorskog narodnog pozorišta.
Prema tekstu i u režiji mlade crnogorske autorke Hane Rastoder, u predstavi koja je istovremeno završni ispit master studija Pozorišne režije na FDU Cetinje u klasi red. prof. Radmile Vojvodić i saradnice u nastavi Lidije Dedović, na sceni "Studio" igraju Dejan Ivanić, Tihana Ćulafić, Milica Šćepanović, Jovana Brnović, Ognjen Sekulić i Kristijan Blečić.

- Zbog ovakvih projekata nastavljam da se bavim ovim poslom. Vjerujem da je naš cilj da govorimo da je smisao našeg posla da sa ove scene dolaze neki odgovori i da se postavljaju neka važna pitanja. Treba pohvaliti Haninu hrabrost, hrabrost tima da se ovim bavi, kao i hrabrost ovog pozorišta da da priliku mladim ljudima da iskažu svoj stav o ovoj temi - ukazala je Milica Šćepanović, koja u komadu igra Esmu.
- Probala sam da dokučim kroz šta su sve te žene prošle i kako su se one, iskuljučivo same, borile sa tim. Mislim da pored svih tema koje ovaj tekst pokreće, koje su političke i društvene, ja sam se trudila da osvijestim šta mi kao glumci možemo da uradimo za te žrtve. Prvi put ne razmišljam o nekom umjetničkom cilju već gledam da li ćemo moći na neki način da damo svoj doprinos kao glumci da se tim ljudima oda neka vrsta počasti i pomena - napominje Jovana Brnović, koja tumači lik Amre.
Autorski tim predstave čine: Ivanka Vana Prelević, scenografkinja, Mia Đurović, kostimografkinja, Enes Tahirović, kompozitor i Nataša Milićević, asistentkinja režije i Danilo Milatović, izvršni producent.
Reprizno izvođenje je na repertoaru u srijedu, 27. decembra, dok su sve ulaznice rasprodate.




Posjeta : 115