1
U susret 3. "Podgorica Millennium run"
Na startu - preko 2.500 takmičara!

- Jako je važno da napravimo dobar temelj. Bitan je kvalitet u organizaciji da bi u narednim godinama mogli da okupimo više hiljada ljudi na ovoj trci. Ove godine imamo sedam trka i već sjutra počinjemo sa velikom dječijom trkom i očekujemo više od 1000 djece na mostu Milenijum sa početkom u 10.00h. Nakon toga u 11.30h imamo tku u kolicima u saradnji sa Paraolimpijskim komitetom Crne Gore i u nedjelju su velike trke na 5, 10, 21 i 42km, kao i trka vatrogasaca”, kazao je Majer, dodajući da ove godine imamo učesnike iz 36 država svijeta. On je naglasio da je novitet u odnosu na prethodne godine promjena maratonske rute, zbog određenih problema sa saobraćajem u prethodne dvije godine - najavio je na današnjoj press konferenciji za novinare Igor Majer, direktor 3. "Podgorica Millennium run" koji će na startu imati preko 2.500 takmičara!

- Maratonska ruta će se trčati dva puta po 21 km, a u saradnji sa Upravom policije i Komunalnom policijom napravljen je detaljan plan saobraćaja sa alternativnim pravcima za vrijeme održavanja trke. Osim toga ove godine imamo osam muzičkih stanica duž cijele trase sa različitim zvucima i nadam se da ćemo dobiti i dodatan razlog da i sami građani izađu na ulicu i pozdrave maratonce - poručio je Majer.
- Glavni grad kao pokrovitelj manifestacije je posebno ponosan na činjenicu da Podgorica ima jedan ovakav događaja koji osim važnosti u sportskom smislu ima i turističku vrijednost za naš grad. “Zadovoljstvo mi je da vas pozdravim u ime Glavnog grada i manifestacije koja će ove godine gradu dati sedam trka i to tri revijalne i četiri takmičarske. Uvjeren sam da ćemo napraviti ogroman korak u odnosu na prethodnu godinu, što nam je i bio cilj. Ovo kažem iz razloga što i iz ugla organizatora sve ide kako treba, a i iz ugla masovnosti ćemo imati preko 2.500 takmičara, što je impozantan podatak. Glavni grad i Sekretarijat za sport su tu da podrže ovu priču i uvjeren sam da ćemo vrlo brzo potpisati i neki višegodišnji ugovor, što znači da smo zadovoljni saradnjom sa Multisport akademijom Majer kada je u pitanju Podgorica Millenium run. Dobili smo jedan novi proizvod, novi koncept i pristup organizaciji sportskih događaja i siguran sam da ćemo uspješno nastaviti da sarađujemo - ukazao je v.d.sekretara Sekretarijata za sport Glavnog grada Miloš Antić.
- U ime kompanije One Crna Gora obratila se menadžerka marketinga Zorica Šorgić koja je kazala da su se potrudili da zajedno sa organizatorima učesnicima ponude rješenje koje će im omogućiti da nakon trke na jednostavan način dođu do svojih fotografija sa staze. “Želim da istaknem da nama kao kompaniji podrška jednoj ovakvoj manifestaciji nije samo puki poslovni poduhvat, već odražava duboku posvećenost zajednici i promociji zdravog načina života”, kazala je Šorgić.
Most Milenijum biće za saobraćaj zatvoren od večeras od 19 do nedjelje do 19.




Posjeta : 34