1
Fudbaleri Crne Gore odradili su večeras treći trening u pripremama za duel sa Litvanijom u 7. kolu grupe G kvalifikacija za EURO 2024.
Borićemo se - dok ima šansi!

            - Šanse su minimalne, ali ipak postoje. Na nama je da uradimo naš dio posla, osvojimo što više bodova i završimo kvalifikacije na dobar način. Da li će biti dovoljno za uspjeh, vidjećemo, jer ne zavisimo od sebe - kazao je Marko Vešović u današnjem razgovoru sa predstavnicima medija.

Crna Gora je favorit u meču sa Litvanijom, ali to, prema riječima iskusnog defanzivca, ne donosi nikakvu prednost:
- Najteže je igrati utakmice u kojima je pobjeda obaveza, gdje se smatra da su bodovi unaprijed upisani. Litvanija je u dobroj formi, namučila je Mađarsku u posljednjoj utakmici i sigurno će doći motivisana da se pokaže još jednom u dobrom svjetlu. Imali smo problema u Kanuasu, na neki način su nam dužnici, istakao je fudbaler azerbejdžanskog Karabaga.
Vešović je zbog povrede propustio posljednja dva okupljanja reprezentacije, tokom koji je Crna Gora igrala meč sa Litvanijom u Kaunasu.
- Nijesam igrao u tom meču i bilo mi je izuzetno teško da ga gledam. Imali smo tri boda u džepu, a onda se desio momenat nepažnje u posljednjem trenutku. Najviše žalim zbog te utakmice, da smo tada upisali pobjedu sve bi bilo drugačije. I način na koji bismo igrali protiv Srbije, a i druge ekipe bile bi pod pritiskom, ne samo mi... Litvanci su sposobni da naprave problem, vidjeli smo to pogotovo u prvom poluvremenu u Kaunasu. Treba biti oprezan, svi su napredovali u fudbalu, nema više prostora za potcjenjivanje bilo kog rivala, objasnio je Vešović.
Defanzivac Crne Gore ne želi da se bavi bodovnim kalkulacijama u posljednja dva kola.
- Kad izađemo na teren, ne možemo razmišljati o drugim rezultatima. O tome ćemo misliti kad se utakmica završi, bilo je vremena i prije da se razmišlja. Imamo dosta problema s izostancima, treba pronaći balans i odigrati dobru utakmicu. Totalni fokus je na to da osvojimo tri boda u četvrtak, odnosno šest iz dva meča i popravimo saldo. Nadamo se i da može doći do nekog iznenađenja, rekao je Vešović.




Posjeta : 46