1
Profesor dr Žarko Korać gostovao u emisiji „Aritmija“ Gradske TV
Ogromno zaduživanje i popis - najveći problemi!

          - Potrebno je da Crna Gora rasterećenije ide u svoju budućnost i da bira ljude koji imaju političke ideje. Beograd želi kolonijalnu Crnu Giru, neće ni jednog polu-nezavisnog predsednika. A nećete naići na previše prijatelja u Beogradu, kao što bi imali prava da očekujete da se Beograd što manje meša. Idete iz krize u krizu. Moraćete kao društvo sazreti i biti otporniji. Moraćete imati svoje medije. Ipak, dolaze mladi, sve se menja. Nisu živele u zajedničkoj državi, znaju samo za Crnu Goru. Nisam pesimista, ovo je jedan jako težak tranzicioni period Crne Gore.Imate dva problema, izabrali ste premijera koji je izraziti ekonomski populista i preti vam ogromno zadućivanje. Sledeća, jako polititički teška stepe nica je popis. Očigledno da ga je malo odložio, ali ne dovoljno i to će biti kamen spoticanja. Popis u kojem ne učestvuju svi građani ima bezvredne rezultate i doćiće do sporenja o njegovim reziltatima. Želim vam više mira i stabilnosti nego što ima Srbija – zaključio je profesor dr Žarko Korać gostovanje u emisiji „Aritmija“ Gradske TV.

- Crna Gora je ušla u razdoblje vrlo slabih i nestabilnih vlada koje nisu u stanju da reše osnovna identitetska, ekonomska i druga pitanja. To je veći problem Crne Gore. Nažalost, ne vidim da ćete uskoro imati neku stabilnu vladu, a ima više razloga. Jedini tabu koji je ostao u vašem političkom životu posle promena je da niko ne sme da sarađujedr Korać.
sa DPS. Priče da neće biti političkog zapošljavanja,“to mačku o rep“ - ukazao je dr Korać. Imate ga više nego za prethodnih 20 godina. Tabu je da se svi boje daće se Đukanović vratiti.

Svi strahuju - od Đukanovića!-;;

- Čudnovat je, iracionalni strah ljudi iz političkog života, toliko puta su izgubili izbore i toliko puta su politički poraženi da su ti tragovi još sveži. Imate ljude koji ga strasno mrze, ne politički nego i lično. I ta vrsta agresije je naličje ljubavi, ko kad vas ostavi devojka, pa besnite. Pravo stanje je da vas je baš briga. To je inverzija ljubavi u gnev. Imate još jedan problem, opsesiju. Rano je za Đukanovića da to uradi. Mnogo je rano da se podvuče crta njegove političke karijere. On je još relativno mlad, tek tri godine kako nije na vlasti. Ali, neće se moći zaboraviti da je Crna Gora povratila nezavisnost, a on je bio ključni faktor toga. To je realnost i to njih jedi.




Posjeta : 66