1
Pokrenuta online peticija kojom zbo objaljivanja knjige Vojislava Šešelja
Uputiti protestnu notu - zbog najgrubljeg vrijeđanja!

          Pokrenuta je online peticija u kojoj se traži da ministar vanjskih poslova Filip Ivanović uputi protesnu notu Srbiji zbog   objaljivanja knjige Vojislava Šešelja kojom se na najgrublji način vrijeđa bivša poslanica Draginja Vuksanović-Stanković.
   Tekst peticije prenosimo integralno:

- S obzirom na nedavno objavljenu knjigu autora Vojislava Šešelja pod nazivom "Montenegrinska ********** Draginja Vuksanović", želimo Vas obavijestiti o ovom neprimjerenom i uvredljivom djelu koje direktno napada dostojanstvo nekadašnje poslanice Draginje Vuksanović, ali i Skupštine i države Crne Gore.
Ova knjiga ne samo da predstavlja grubo vrijeđanje ličnosti gospođe Vuksanović, već i pokušaj omalovažavanja institucija i ugleda naše zemlje. Smatramo da je ovakav primitivan pristup neprihvatljiv i suprotan temeljnim principima poštovanja ljudskih prava, demokratije i međunarodnih normi.
Podsjećamo da u proteklom periodu, 43. Vlada Crne Gore na čelu sa Dritanom Abazovićem, svojim nečinjenjem i relativizacijom nije vršila svoju osnovnu funkciju zaštite građana i ugleda države. Time se dao legitimitet daljem brutalnom odnosu javnih ličnosti iz Srbije prema subjektima iz Crne Gore. Nažalost, svjedočili smo nedobronamjernom odnosu zvaničnih organa Republike Srbije tj. neprikladnom tretmanu naših javnih funkcionera i državljana prilikom prelaska graničnih prelaza sa Republikom Srbijom.
U svjetlu ovog događaja, zahtijevamo da preduzmete odgovarajuće korake kako biste zaštitili dignitet ne samo gospođe Vuksanović, već i ugleda naše države. Očekujemo upućivanje protestne note Republici Srbiji, izražavajući snažan protest povodom ovog neprimjerenog čina.
Osim toga, očekujemo od Vas da pokrenete inicijativu prema nadležnim institucijama Crne Gore za zabranu uvođenja spornih naslova na teritoriji Crne Gore čiji je izdavač Srpska radikalna stranka a distributer izdavačka kuća Narodna Knjiga iz Beograda. Prihvatanjem da prodaje pomenuto djelo Vojislava Šešelja, izdavačka kuća Narodna knjiga, prekršila je sva etička načela i na direktan način učestvovala u povredi dostojanstva Draginje Vuksanović i ugleda države Crne Gore.
Očekujemo da ćete Vi lično i ministarstvo kojim rukovodite, preduzeti neophodne korake kako biste zaštitili integritet naših građana, kao i dignitet institucija i ugled države Crne Gore. Unaprijed zahvaljujemo na Vašoj pažnji i brzom djelovanju u vezi s ovim pitanjem.




Posjeta : 66