1
Fudbalska "A"reprezentacija Crne Gore počea šripreme za odlučujuče utakmice u kvalifikacijama za EURO 2024
"Sokoli" se nadaju - uspješnom kraju!

- Dok postoje šanse, sportski i ljudski je nadati se. U fudbalu je sve moguće, voljeli bismo da posljednji meč odlučuje o plasmanu. Ali, idemo utakmicu po utakmicu. Fokus je prvo na meč sa Litvanijom - naglasio je na prvom brifingu sa novinarima Miodrag Radulovič, selektor fudbalske počea šripreme za odlučujuče utakmice u kvalifikacijama za EURO 2024 - 16. na "Gradskom stadionu" u Podgoriici i trin dana kasnije na - možda odlučujućem - gostovanju Mađarskoj.
,,Sokoli“ bi prvi trening u kompletnom sastavu trebalo da odrade tek u utorak, a ni ovog puta Radulović ne može da računa na sve igrače.
- Protiv Litvanije ćemo biti lišeni pomoći Stefana Savića zbog kartona, Stefan Mugoša u ovoj akciji neće biti sa nama zbog povrede koljena, a hendikep je što neće igrati ni Marko Bakić. S druge strane, vraćaju se Igor Vujačić i Marko Vešović, istakao je Radulović.

- Zbog onog što se dešavalo u prethodnim utakmicama sa narednim protivnicima, a i zbog naših ambicija, želimo da ove kvalifikacije završimo na najbolji mogući način, prikažemo dobru igru i zabilježimo pobjedu. Motiv više je svakako taj što će ovo biti posljednja utakmica pred našim navijačima i želimo da se od njih oprostimo na pravi način, da im se zahvalimo pobjedom, dodao je selektor.
Po njegovim riječima, poseban motiv biće meč sa Litvanijom, ekipom koja je prije dva mjeseca pogotkom u posljednjim trenucima utakmice došla do remija sa Crnom Gorom.
- Litvanci su naši dužnici, dobro se sjećamo kako smo u posljednjem trenutku izgubili dva boda. Poslije te utakmice mnogo su podigli formu, promijenili sistem, a mi smo možda ovdje dočekani ,,na nož“ poslije te utakmice kao da su oni autsajderi. Pokazali su kvalitet u drugom dijelu kvalifikacija, demonstrirali ga u Bugarskoj, gdje su pobijedili, kao i u utakmici sa Mađarskom (2:2). Čeka nas motivisan i kvalitetan rival, ali siguran sam da ukoliko ponovimo izdanja na našem terenu imamo kvalitet da zabilježimo pobjedu, objasnio je Radulović.

Kvalifikacije za EURO 2024 - grupa G
1. Mađarska 6 +7 14
2. Srbija 7 +6 13
3. Crna Gora 6 -2 8
4. Litvanija 7 -4 6
5. Bugarska 6 -7 2




Posjeta : 35