0
Predsjednik Vlade Crne Gore i britanska ambasadorka saglasni
Jačanje dijaloga - poruka političke zrelosti!

- Dobrosusjedski odnosi, multietnički i multivjerski sklad predstavljaju bogatstvo Crne Gore koje se mora sačuvati - saglasni su predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić i britanska ambasadorka Don Meken.
Spajić je danas ugostio britansku ambasadorku u Crnoj Gori sa kojom je razgovarao o mogućnostima jačanja bilateralne saradnje ali i u pogledu realizacije programa rada 44. Vlade. On je upoznao ambasadorku sa aktivnostima na pripremi predstojećeg Popisa i kazao da je cilj Vlade da proces bude transparentan i inkuluzivan, te da već sjutra nastavlja razgovore sa partnerima.

Britanska ambasadorka Don Meken zahvalila je premijeru na prijemu i istakla da je dijalog sa opozicijom, nevladinim sektorom i predstavnicima manjinskih naroda poruka političke zrelosti društva i izrazila uvjerenje da će to dati dobar impuls predstojećem, važnim procesima.
Na sastanku je ocijenjeno da je za sprovođenje reformske agende od ključne važnosti činjenica da Parlament radi u punom kapacitetu, kao i da je podrška izvršne vlasti u tom kontekstu nesporna. Jedan od najvažnijih zadataka, u tom smislu, predstavlja izbor Vrhovnog državnog tužioca, članova Sudskog savjeta i sedmog sudije Ustavnog suda.




Posjeta : 46