1
Za "Antenu M" piše Adnan Čirgić
U popisnoj kampanji - Vučićevi seizi!

    Nakon bestidne kampanje In4S i bilborda kojima se, u skladu s nazorima XIX vijeka, cio štokavski prostor predstavlja kao srpski, nakon dolaska prvosveštenika Srpskoga sveta koji je poručio da je Podgorica srpski grad, da je crnogorska religija svetosavska, da ovđe živi srpski narod koji govori srpskim jezikom - javili su se Vučićevi izmećari Abazović&Adžić da pozovu crnogorske građane da izađu na popis te Milatović da zastraši kako je poziv na bojkot zapravo poziv na protivzakonito djelovanje.

Ni ministar unutrašnjih poslova ni predśednik Vlade ni predśednik Države nijesu osudili šovinističke Porfirijeve poruke u cilju asimilacije crnogorske prošlosti i sadašnjosti. Nije to ni za očekivati od ulcinjskoga izroda u Vučićevoj službi koji polaže kamen temeljac za svetosavsku gimnaziju niti od onih koji od usta crnogorskih građana odvajaju milione za izgradnju svetosavskoga hrama - crkve koja neće biti usklađena s crnogorskim arhitektonskim sakralnim nasljeđem nego koja će biti kopija beogradskoga hrama Sv. Save.
Tako se oni koji se pozivaju na tradiciju i koji upućuju građane da pred popis "pitaju đeda" zapravo kamenom bačaju na sopstvenu tradiciju i uzimaju tuđe za svoje.
Umjesto jasne osude Porfirijeve šovinističke pretpopisne agitacije, ministar unutrašnjih poslova šalje demagoške poruke kako vjerski i politički prvaci vrijeđaju građane ako misle da mogu uticati na njihovo izjašnjavanje o nacionalnoj, religijskoj i jezičkoj pripadnosti. Ne, nije riječ o vrijeđanju građana nego o brutalnoj uvredi Države kojoj visoki gosti predstavnika ove države negiraju pravo na sopstveni identitet. Ono što rade Adžić, Abazović i Milatović ima za cilj da obezbijedi legitimitet popisu zbog kojega se cio Srpski svet digao na noge.
Jasno je da Vučićevi seizi imaju zadatak da sprovedu popis koji reklamiraju kao prvi legitiman popis u Crnoj Gori.
Legitimitet tome popisu mogu obezbijediti samo nesrbi - Crnogorci, Bošnjaci, Albanci, Hrvati, Romi - ako prihvate da budu popisani. Jer nakon toga Crna Gora biće zatvor za sve Crnogorce i manjinske narode onako kako je to Republika Srpska danas za sve nesrbe ili onako kako je to Kosovo bilo za Albance za Miloševićeva zemana.
Ako Milatović veli da je pozivanje na bojkot u stvari pozivanje na protivzakonito djelovanje, onda je obaveza pozivati na protivljenje zakonima Srpskoga sveta kojima je ukinuto pravo na postojanje svih kojima svetosavlje nije religija a velikosrpstvo ideologija.




Posjeta : 51