0
Za Antenu M piše: Borislav Jovanović
Popis je - crnogorsko i građansko gubilište!

    Samo ću, u stvari, ponoviti, s nikad neotpisanim, velikim, razlogom, ovo što piše u naslovu ovog teksta, samo sa nešto pojašnjenijim objašnjenjem. Popis stanovništva u Crnoj Gori ovakav kako je situiran i kakve su mu istinske namjere nije, kako njegovi organizatori i, pogotovo, njegovi vatreni zagovornici velikosrpske elite govore, statistička akcija stručne prirode koje radi svaka civilizovana država, i na nemjerljivu dobrobit Crne Gore, već će biti velikolažirana akcija veliko - antidržavne i veliko - antinacionalne i antigrađanske prirode.

I to je, naravno, opšte mjesto za onog ko hoće da vidi i za onog kome je stalo da se ne ugasi Crna Gora koja ja u treći milenijum krenula sa civilizovanim projektom, odnosno, sa novim istorijskim hodom koji je označen Crnom Gorom kao nacionalnom, građanskom, evropsku zemljom.
Ako smo referendunskom olovkom, odnosno, bez ispaljenog metka, obnovili državnost Crne Gore, onda bi popisna, popisivačka, olovka 2023. trebalo da vrati Crnu Goru, bez ispaljenog metka tamo đe je bila po mjeri velikosrpstva.
MONSTAT koji se nalazi na adresi – IV roleterske br.2 niji tu, već je u Karađorđevoj B.B. U kabinetu i glavi premijera, odnosno, polupremijera u tehničkom, velikodržavnom mandatu. U rukama čovjeka koji je od Crne Gore napravio Tartifijadu.
U svakom kolonijalnom statusu jedne zemlje zakoni, Ustav, su niko i ništa. Plastelin. Grupacije kolonista su uništavale cijele, velike, civilizacije. Crnom Gorom, u stvari, najviše vlada ona partija, koalicija koja nije u Vladi, a crče za tom Vladom. Ne može se, zapravo, u okupiranoj zemlji vršiti okupatorski popis stanovništva. Pogotovo što je ovo prvi popis koji se vrši pod vlašću onih koji nijesu, u stvari, pozicija, već opozicija svemu što je crnogorsko i građansko. Vještina sa kojom rade to, je samo dokaz naivnosti onih koji bi trebalo da budu monolitniji advokati suverenističke i građanske Crne Gore. Pogotovo, što ova hibridna vlast kritikujući i optužujući bivšu vlast za sve, svakodnevno, sve više iviše, preuzima sve glasnije, makar u javnoj komunikaciji, sve okvirne, temeljne, tekovine moderne Crne Gore. Tu uporišnu tačku trebalo bi makar i papagajski forsirati uz napomenu da se radi, naravno, o retorici koja nema veze sama sa sobom.
MONSTAT nije samo tu đe je već i u bratskom nam Beogradu. On je nalogodavac, vizor i super - vizor popisa koji je u antidržavnim rukama. Kroz njegovu lupu mora proći popisni proces sa zakazanim diktatom, ciljem. Sa primjenom svih vještina u savremenoj krađi i otimanju tuđih istorijskih tekovina. Ne može se vršiti popis u zemlji u kojoj je klerikalizam i klero – fašizam preuzeo vlast i ne da je dok njegovi pipci ne zaošijaju sve genetske živce jednog naroda.
To, znači, tenkove ćemo zamijeniti mirnim, administrativnim, mirnodopsko - genocidnim i kloniranim putem kako bi Crnogorci postali manjinska manjina a onda ćemo sve probleme koje imamo sa Crnom Gorom lako rješavati. Sve u ime demokratije i zaštite svog a ukidanja tuđeg naroda, ili narodnosti, svejedno. Dakle, za prepisivanje jednog roda u drugi, jedne nacije u drugu, sve, ako treba i cio godišnji budžet. Za to imamo zlata koliko ti drago. Ipak osvajačke teritorije nemaju cijenu. Naša vjekovna laž je jača od njihove vjekovne istine. A, ionako su šaka jada, manji potok u veći uvire.
Nije ovaj popis nikakav bauk koji kruži Crnom Gorom od strane crnogorskih “nacionalista” već je to samo očevidno spoznaja o paukovoj mreži koja se razapinje s ubrzanim tempom ovoj sa svih strana napadnutoj zemlji. A to nacio-umno pletenje posljednje tri godine dobilo je samo svoju zamku čije postavljanje je počelo prije tri decenije sa transparentnom strategijom posrbljavanja Crnogoraca. Zapravo javnom bogoslovnom sprdnjom sa Crnogorcima i njihovim etnikumom. Sa igrokazima bivše vlasti sa onim koji će indukovati litijašku pobunu a sve to uz kuknjavu kako je srpstvo u Crnoj Gori ugroženo.
I što je najciničnije kako suverenistička Crna Gora organizovala neslobodne popise stanovništva nikad zadovoljni što je makar na papiru broj onih koji su svoju nacionalnost preko noći zamijenili drugom rastao kao živa u termometru kod visoke temperature bolesnika. Uslove za popise u postsocijalističkom periodu diktirala je upravo tadašnja opozicija.
I nije to strah od popisa jer navodno neće biti ugroženo slobodno izražavanje, čuveno čega se bojite, već je to strah od imperijalne moći koja ima sve resurse i izvođače radova u svojim rukama kako bi došli do svoje inženjering - statistike. To je samo opravdani strah od tzv. ruke pravde koja dovodi u pitanje i istorijski i svaki drugi legitimitet postojanja Crne Gore.
Osnov svih osnova za sumnju u popisivačko - dopisivački ishod je, prije svega, to što se državni popis ovog puta vrši u državi koja je u posljednje tri godine razdržavljena i u kojoj vladaju oni koji ne priznaju niti crnogorsku državu niti crnogorsku naciju, a bogami i nepravoslavne građane. Ili, ako to rade, onda to rade na instant – nivou.
Politika jeste vještina mogućeg, ali nije vještina iskopanja matičnog naroda jedne države.




Posjeta : 48