2
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ima saradnju sa nadležnim institucijama Crne Gore
O aferi "Tunel" - dostavljeni korisni podaci!

    - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ima saradnju sa nadležnim institucijama Crne Gore na visokom nivou. U okviru predmeta 'Tunel' dostavili smo Upravi policije Crne Gore relevantna saznanja kojima smo raspolagali, a koja su se pokazala korisnim za tu istragu. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je danas da je dostavilo podatke Upravi policije Crne Gore koji su se pokazali korisnim u slučaju "Tunel"

Osumnjičeni su, nakon otkrivanja tunela do depoa Višeg suda u Podgorici, napustili teritoriju Crne Gore, a istražni organi veruju da je deo njih prešao na teritoriju Bosne i Hercegovine zbog čega je u toku opsežna potraga.
Policija proverava da li je Katarina Baćović, zaposlena u pisarnici Višeg suda, koja je pomagala kopačima tunela, zloupotrebila i predmete i podatke kojima je pristup imala njena majka.
Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić izjavio je nedavno da je u dosadašnjoj istrazi otkriveno da su u kopanju tunela učestvovali Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi državljani Srbije.
On je na konferenciji za novinare pokazao njihove fotografije i izrazio očekivanje da će uz pomoć Srbije ili zemalja gde se nalaze brzo biti uhapšeni.
Protiv četvorice identifikovanih podnete su krivične prijave, kao i protiv dva NN lica, rekao je Adžić i dodao da su oni imali još najmanje pet saradnika.
Njima se na teret stavlja i krivično delo kriminalno udruživanje i krađa dokaza.



Euronews

Posjeta : 78