2
Festival “Dani nauke i inovacija 2023”
Slave nauku - u 13 gradova!

"Putovanje kroz znanje" slogan je jedanaestog izdanja Festivala “Dani nauke i inovacija 2023” koji od danas do 30. slavi nauku i inovacije u čak 13 gradova širom Crne Gore.
- Intezivno smo radili na pripremi festivalskih sadržaja, pa su tokom ljeta bili aktuelni festivalski konkursi preko kojih je crnogorska naučno-inovaciona zajednica direktno učestvovala u kreiranju ovogodišnjeg Festivala. Od čak 67 pristiglih prijava, pozitivno je ocijenjeno 37 – 24 iz oblasti nauke i 13 koje se odnose na inovativne programe - istiću u Ministarstvu nauke i tehnološkog razvoja.

Ljubitelji nauke i inovacija su, nezavisno od konkursa, imali mogućnost da kandiduju svoje sadržaje koji promovišu ove oblasti i na taj način daju svoj direktan doprinos Festivalu, te ove godine izdvajamo interesantne i inspirativne radionice koje osnažuju mlade žene da uđu u svijet IT-a i upoznaju ih sa osnovama marketinga i procesom razvoja startapova; promovišu održivo upravljanje otpadom kroz kreativnost; zatim priliku za upoznavanje sa crnogorskim satelitom Luča i brojne druge radionice za učenje, promociju, demonstraciju i vježbanje vještina ili znanja.
“Naučna zabava” je intrigantna i edukativna postavka Muzeja iluzija iz Beograda koja očekuje sve stanovnike Glavnog grada za vrijeme trajanja manifestacije, a vjerujemo da će biti i onih koji će namjenski doći u Podgoricu i obići ovaj nesvakidašnji sadržaj.




Posjeta : 61