1
Saobraćajna nesreća na Obzovici
Sletio autobus - dvoje poginulo!

    U saobraćajnoj nezgodi, do koje je došlo slijetanjem autobusa sa kolovoza, u kojem je bilo oko 30 putnika, smrtno su stradala najmanja dvije osobe, čiju su smrt na licu mjesta konstatovale ekipe HMP.
Više putnika je zadobilo lake i teške povrede i njima se ukazuje ljekarska pomoć - saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Na mjestu nesreće su predstavnici tužilaštva, kao i pripadnici policije, hitne pomoći i vatrogasne službe. U autobusu je bilo 27 putnika. U toku je pretraga terena. Iz KCCG saopštili su da su četiri osobe vitalno ugrožene, i nakon zbrinjavanja transportovane u KCCG. Elevator koji je stigao iz Podgorice izvukao je autobus iz provalije. Iz podgoričke Službe zaštite i spašavanja saopštili su Portalu RTCG da ispod autobusa nije pronađeno više tijela, kako se ranije strahovalo.
Šef operative Službe zaštite i spasavanja Cetinje Marko Popović kazao je medijima da su poziv dobili oko 12: 11 minuta.
- Na lice mjesta izašle su dvije posade sa devet ljudi. Animirana je cijela služba. Zatražilii smo pomoć od kolega iz Budve i Cetinja. Na terenu je bilo 24 vatrogasca - rekao je Popović.
Dodao je da je 17 osoba povrijeđeno i dovedeno je u cetinjsku bolnicu, sedmoro osoba je bez povreda, jedna osoba prevezena je u KCCG a dvije osobe su poginule.
- To su brojke za sada. Čeka se elevator iz Podgorice da podigne autobus da vidimo ima li tijela ispod - saopštio je Popović.
Autobusom je upravljao Nikšićanin N.S., a kartu od Nikšića do Kotora jutros su kupile četiri osobe. Vozač je hospitalizovan, a od njega će biti uzeta izjava o okolnostima nesreće. Kako saznajemo, ne isključuje se ni mogućnost da bude lišen slobode.
Iz OKC Uprave policije su nam kazali da se detalji nesreće još utvrđuju.
- Danas u 12,10 sletio je autobus na putu između Budve i Cetinja", kazali su nam iz OKC.
Autobus firme "Papović" trebalo je da prevozi putnike na relaciji Nikšić - Podgorica - Cetinje - Budva - Kotor.
Autobus je iz Nikšića krenuo u 9,44.




Posjeta : 66