1
Internacionalna kulturna asocijacija IKA
Raspisan prvi konkurs - za mlade u dijaspori!

Prvi internacionalni književni konkurs za djecu i mlade do 24 godine iz dijaspore raspisala je Internacionalna kulturna asocijacija IKA.
Pravo učešća na ovom konkursu imaju djeca i mladi do 24 godine, iz svih zemalja u kojima žive crnogorski iseljenici.

Na konkursu se mogu prijaviti najviše dvije pjesme (do 5 strofa) ili kratka priča (do dvije kucane strane) na temu ,,CRNA GORA - MOJA MATICA". Pjesme ili priča mora se odnositi na Crnu Goru i/ili njene toponime, takođe, moraju biti otkucane na crnogorskom jeziku ili jezicima u službenoj upotrebi u Crnoj Gori, na ćiriličnom ili latiničnom pismu, Times New Roman-12.
Prijava mora sadržati: Ime i prezime autora, datum rođenja, grad i državu i broj telefona.
Prijave za konkurs slati na e-mail : ika.crnagora@gmail.com.
Kandidati se na konkurs mogu prijaviti u tri kategorije:
djeca uzrasta od 10 do 13 godina

djeca uzrasta od 14 do 18 godina

mladi uzrasta od 19 do 24 godine
Pjesme ili kratke priče ne smiju sadržati uvredljiv, neprimjeren sadržaj jer ih kao takve nećemo uzeti u razmatranje.
Tročlani žiri sastavljen od afirmisanih književnika pregledaće radove do kraja novembra i proglasiti najbolje učesnike konkursa u sve tri kategorije.
Dodjela nagrada pobjednicima konkursa, čiji će organizator biti Internacionalna kulturna asocijacija IKA, biće organizovano početkom decembra u KIC-u ,,Budo Tomović” u Podgorici, u sklopu koje će, takođe, biti upriličeno i književno veče. Pobjednici iz prve dvije kategorije (maloljetna lica do 18 godina) biće pozvani u pratnji jednog roditelja.
Nakon završenog konkursa i književne večeri Internacionalna kulturna asocijacija IKA publikovaće ZBORNIK ,,CRNA GORA - MOJA MATICA", što će biti jedinstveno književno djelo po prvi put štampano u svijetu. U zborniku će se naći do 100 autora sa po jednom pjesmom ili kratkom pričom. U slučaju da bude više prijavljenih žiri će napraviti selekciju na osnovu kvaliteta radova.
Projekat se realizuje uz podršku i sufinansiranje Uprave za saradnju sa dijasporom - iseljenicima Crne Gore.




Posjeta : 68