1
FIAT PARABOLA 2023
"Nesporazum", "Četiri" - "Bruklin park" i DJ!

    Četvrtog dan festivala FIAT PARABOLA 2023 biće izvedene dvije predstave iz segmenta TEATAR SELEKCIJA, predstava Crnogorskog narodnog pozorišta “NESPORAZUM” i predstava “ČETIRI” iz Poljske rađena u koprodukciji Teatar a part i Teatar Amareya.
U okviru programskog segmenta FIAT FILM PARABOLA u dvorištu Kuslevove kuće sa početkom u 22.30 h, publika će imati prilku da pogleda film “BRUKLI PARK” (15') u režiji Nikole Đuravčevića, i produkciji Asterion pictures (SAD). Nakon projekcije biće upriličen razgovor sa autorom. Razgovor će voditi Vladimir Vučinić, filmski urednik festivala.
Savršen kraj četvrtog dana festivala nas čeka u dvorištu Kuslevove kuće u 23,30 uz DJ RADIO.GLAVA.

Po tekstu Albera Kamija, režiju za predstavu “NESPORAZUM” je uradio Damjan Pejanović, scenografiju Ivanka Vana Prelević, koreografija Tamara Vujošević Mandić, muzika Vjera Nikolić, kostimografija Lina Leković, izvršna produkcija Danilo Milatović, dizajn videa Vukša Vujošević, asistentkinja režije Minja Novaković, asistentkinja kostima Mia Đurović, dizajn zvuka Mladen Nikčević, a u predstavi igraju: Ana Vujošević, Petar Novaković, Jelena Đukić, Radmila Božović i Zoran Rakočević.
Predstava„Četiri“ je niz scenskih kompozicija za četiri naga ženska lika, pokret, prostor, zvuk i svjetlost. Predstava je nastala u koprodukciji dva poljska nezavisna pozorišta: Teatra A Part iz Katovica i Amareya Theatre & Guests iz Gdanjska, u režiji osnivača i umjetničkog direktora Teatra A Parta, Marcina Heriha.       👉🏼„Četiri“ je prvi dio kvadriptiha Marcina Heriha pod zajedničkim nazivom „4“. Do sada su nastala tri djela serijala: „Četiri“ (2018), „Još četiri“ (2021) i „Četvorke“ (2023). Četiri izvođača. Žene, ljudi, tijela. U Japanu i Koreji, riječi „četiri“ i „smrt“ su homofoni. U evropskoj kulturi, to je broj čovjeka, a simbolizuje materiju i vremenski poredak. Četiri strane
svijeta, četiri godišnja doba i četiri elementa. Četiri jahača Apokalipse. Četiri stvari nezasitne: bezdan, materica žene, zemlja i vatra. Koncept, scenario i režija: Marcin Herih.
U okviru programskog segmenta FIAT FILM PARABOLA u dvorištu Kuslevove kuće sa početkom u 22.30 h, publika će imati prilku da pogleda film “BRUKLI PARK” (15') u režiji Nikole Đuravčevića, i produkciji Asterion pictures (SAD).                                          
Nakon projekcije biće upriličen razgovor sa autorom. Razgovor će voditi Vladimir Vučinić, filmski urednik festivala.
Danilo Vučinić a.k.a. DJ RADIOGLAVA je pod- gorički DJ i muzičar koji više od deceniju radi na promociji indie/alternativnog zvuka kroz učešća na lokalnim muzičkim dešavanjima. Njegovi DJ setovi uključuju žanrove poput – soul, disco, funk, house, tropical, synthpop, chillwave.




Posjeta : 73