0
U 5. kolu grupe "G" kvalifikacija za EURO 2024. fudbalska "A" reprezentacija Crne Gore sjutra dočekuje Bugarsku
Vjeruju u trijumf i - povratak "u igru"!

    - Tri boda protiv Bugarske nas vraćaju u igru. Udaljio nas je remi u Kaunasu, ali grupa je ujednačena, Srbija se izvukla u Bugarskoj gdje smo mi pobijedili, Litvanci su nama uzeli bod, Srbija u Beogradu izgubila od Mađarske. Biće još iznenađenja. Imamo šanse da se borimo do kraja. Vjerujem da možemo, a prvo moramo da pobijedimo Bugarsku. Neće biti lako, bila je egal utakmica i u Razgradu. Treba da igramo kao drugo poluvrijeme u Kaunasu i zaista vjerujem da možemo da osvojimo tri boda - istakao je Miodrag Radulovć, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore koja sjutra - na "Gradskom stasdionu" od 18 - u 5. kolu grupe "G" kvalifikacija za EURO 2024. dočekuje Bugarsku.

- Nikada nijesam sumnjao u kvalitet ekipe, u koji apsolutno vjerujem da postoji. Ali, nijesmo imali dozu sportske lukavosti. Nije smak svijeta, izvući ćemo pozitivne stvari. Ne smijemo da uđemo u prvo poluvrijeme kao u Kaunasu, pokušaćemo od starta da nametnemo ritam. Biće promjena u sistemu, kao i četiri-pet novih igrača u startnih 11. Na primjer, Krstović je protiv Litvanije istrčao 12,8 kilometara, to govori kakva je potrošnja bila - ukazao je na današnjoj press konferenciji selektor "hrabrih sokola", koji vjeruju u trijumf, a "trica" ih "vraća u igru" za poziciju koja ih vodi u Njemačku.
- Mislim da smo preboljeli Litvaniju. Idemo dalje, to je sport, nažalost dešava se i to da primite gol u posljednjem minutu. Dobra je stvar što već igramo sjutra i što smo pobjedom i dalje u igri, zavisilo bi od nas. Mnogo teška, ali i mnogo bitna utakmica, ne smijemo da izgorimo u želji, ne moramo u 20. minutu da vodimo 3:0 - napomenuo je Stevan Jovetić i dodao:
- - Pobijedili smo ih na strani, ali smo vidjeli da se radi o dobroj, novoj, prije svega mladoj reprezentaciji. Bio je egal meč u Bugarskoj i sjutra će ponovo biti teško.
Duel Crne Gore i Bugarska počinje u 18 časova. Sudijska četvorka dolazi iz Njemačke. Na centru će biti Harm Osmers, kojem će asistirati Robert Kemptner i Dominik Šal, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Robert Hartman. U VAR sobi će biti Kristijan Dingert i Rim Husein.




Posjeta : 59