0
Selektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore objavio spisak igrača za SP
Krajnja želja – Olimpijske igre!

- Imali smo kvalitetne pripreme i mislim da smo na većem nivou nego što smo bili prošlog ljeta. Što se tiče rezultata, nikad teži put do plasmana među osam najboljih, a to je prvi cilj. Krajnja želja – znamo da dva mjesta vode na Olimpijske igre i nadam se da ćemo ići ka tome - ukazao je Vladimir Gojković, selektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore, objavljujući spisak igrača za Svjetsko prvenstvo, koje se održava u Fukuoki od 16. do 29. jula.
Crna Gora je u grupi sa Španijom, Južnom Afrikom i Srbijom. Pobjednik grupe ide direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani u razigravanje za prolaz među osam najboljih.

- Imali smo kvalitetne pripreme i mislim da smo na većem nivou nego što smo bili prošlog ljeta. Što se tiče rezultata, nikad teži put do plasmana među osam najboljih, a to je prvi cilj. Krajnja želja – znamo da dva mjesta vode na Olimpijske igre i nadam se da ćemo ići ka tome - istakao je Gojković.
- Ne bih stavljao cilj ispred nas, već da idemo iz meča u meč. Osjeća se dobra atmosfera u ekipi, mislim da možemo da napravimo velike stvari - dodao je Petar Tešanović.
- Prošao sam dosta toga, a sada sam, pred kraj karijere, u ovom timu jer vjerujem u sve igrače, u cijelu ekipu. Vidim veliki kvalitet, a da li će doći do izražaja sada, vjerujem da hoće, ili u bliskoj budućnosti, vidjećemo. Doći će veliki rezultat, ne sumnjam u to - rekao je Uroš Čučković.
- Vjerujem da ova generacija ima kvalitet i s obzirom na to kakav odnos imaju prema nacionalnom grbu vjerujem da će napraviti iskorak u odnosu na prošlu godinu - rekao je predsjednik VPSCG Đuro Marić.
Naša reprezentacija 7. jula putuje u Japan, u gradić Kašivazaki, gdje će obaviti završnu fazu priprema, trenirajući sa selekcijom Srbije.

Spisak


Na spisku su
golmani Petar Tešanović i Lazar Andrić, igrači Aljoša Mačić, Đuro Radović, Kanstantsin Averka, Uroš Čučković, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksa Ukropina, Miroslav Perković, Vladan Spaić, Dušan Matković, Vasilije Radović i Jovan Vujović.




Posjeta : 130