0
Najbolja crnogorska juniorka reprezentacija rukometašica otputovale u Rumuniju, na EP
Cilj je - glavna runda!

- Okosnicu ove generacije čine igračice Rudara, a tokom klupske sezone bilo je dovoljno vremena da se uigra za reprezentativno ljeto. Takođe, imali smo i duge pripreme, dovoljno vremena da podignemo nivo forme i igre, koji će nam omogućiti da budemo konkurentni na prvenstvu. Imamo jasan cilj, a to je plasman u glavnu rundu, znamo da neće biti lako, ali vjerujemo da možemo da ga ostvarimo - naglašava Igor Marković, trener najbolje crnogorske juniorke reprezentacije rukometašica, koje su otputovale u Rumuniju, koja će od četvrtka biti domaćin Evropskog prvenstva za igračice do 19 godina.
Generacija koju predvodi trener Marković na šampionatu će igrati u grupi "D", u kojoj su rivali Danska, Češka i Sjeverna Makedonija, a plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

Premijerni meč na prvenstvu, naša reprezentacija će odigrati u četvrtak protiv Sjeverne Makedonije, a od ishoda tog duela u značajnoj mjeri zavisiće i dalje ambicije, jer je to rival koji je uz Češku, konkurent za drugu poziciju u grupi, s obzirom na to da je Danska prvi favorit.
- Sjeverna Makedonija je u pripremnom periodu, u posljednjih 15 dana, imala šest kontrolnih mečeva, što je najbolja potvrda koliko ozbiljno pristupa ovom takmičenju. Za razliku od njih, mi smo tokom priprema imali samo provjere protiv muških ekipa, ali uvjeren sam da je to bilo dovoljno da se adekvatno uigramo. Ova generacija ima veliko iskustvo, prije dvije godine je nastupala na prvenstvu koje je organizovano u Crnoj Gori, igračice se dobro poznaju jer je većina u istom klubu, a uz odličnu atmosferu koju imamo od prvog dana priprema, možemo da se nadamo dobrim izdanjima u Rumuniji – zaključio je Marković.




Posjeta : 139