1
“Mali bračni zločini” po tekstu Erika Emanuela Šmita, večeras premijerno u CNP
Predstava za - veliku djecu u braku!!

Predstava “Mali bračni zločini” po tekstu Erika Emanuela Šmita biće premijerno izvedena večeras u 20 na Sceni Studio, u okviru programskog segmenta Scena Akademija.
Ovo je predstava za veliku djecu u braku. I za sve one kojima je teško da kažu “volim te” – kazali su o predstavi autori i glumci Marija Đurić i Pavle Bogojević.

Savremeni francuski pisac Šmit u ovoj “velikoj aferi života udvoje” u centar posmatranja postavlja modernog muškarca i ženu – Žila (Pavle Bogojević) i Liz (Marija Đurić) razotkrivajući splet staromodnih i savremenih elemenata njihovih emotivnih i fizičkih odnosa.
- Ester Perel kaže da se parovi sukobe uvijek iz tri razloga – 1) oko moći i kontrole, 2) za brigu i bliskost i 3) za poštovanje i priznanje. Zašto je onda tako teško locirati problem i riješiti ga? Zašto se u ljubavi najčešće služimo onim iskonskim u nama, prepuštajući se životinjskim nagonima? Zašto ne dozvoljavamo sebi da izgovorimo ono šta nam zaista smeta? I moramo li u ljubavi ići uvijek do kraja – na sve ili ništa?
Predstava je na repertoaru i u subotu 13. maja.




Posjeta : 148