0
Koncert mlade i talentovane flautistkinje u KIC “Budo Tomović”
Rezeda svira - francuske autore!

       Mlada i talentovana flautistkinja Rezeda Valeeva, studentkinja FMU u Beogradu nastupiće - u ciklusu "Mladi talenti" - večeras od 19 u velikoj sali KIC “Budo Tomović”.
Program koncerta činiće djela francuskih autora među kojima su Klod Debisi, Fransoa Born, Pjer Sankan, Pjer O. Feru i Ežen Boce. Umjetnica će nastupiti u pratnji pijaniste Alekseja Kurbatova, a gost koncerta je klarinetista Damjan Begović.

Rezeda Valeeva svoje muzičko obrazovanje započela je u rodnom gradu Kazanju (Rusija) gdje je završila Muzičku školu br.5 u klasi Galliuline Elvire. Školovanje je nastavila u Muzičkoj školi u Tivtu, gdje je uporedo pohađala klavir u klasi prof. Isidore Jovičević i flautu u klasi prof. Brune Matijević. Srednju muzičku školu "Kosta Manojlović" je završila u Beogradu u klasi prof. Aleksandra Burkerta.
Trenutno studira treću godinu osnovnih akademskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Ljubiše Jovanovića.
Aktivno je učestvovala u brojnim radionicama, školama flaute, ali i majstorskim časovima koje su vodili eminentni flautisti među kojima su William Bennett, Trevor Wye, Denis Bouriakov, Felix Renggli, Christina Fassbender, Mario Caroli, Erwin Klambauer, Carlos Brunnel, Meila Tomé Pihler, Dejan Gavrić, Matej Zupan, Marina Nenadović, Nataša Paklar-Marković itd.
Od 2016. je učestvovala na brojnim međunarodnim i državnim takmičenja na kojima je osvajala prve i druge nagrade. Nastupa kao solista i u kamernim i orkestarskim sastavima kao što su Lola klasik, Dečija filharmonija i Beogradski orkestar mladih (BEOM). Koncertirala je na scenama Kolarčeve zadužbine, Beogradske filharmonije, Kombank dvorane, SKC-a, Sava centra, UK Parobrod, Konak Kneginje Ljubice, Jevrejske opštine i dr. Bila je učesnica festivala BUNT, Festum, KOMA, Ljetnjeg kampa za kamernu muziku...




Posjeta : 155