0
Povodom 1. maja, USSCG oranizuje protestnu šetnju u Igalu
Cilj je - očuvanje Instituta!

    - Svi zajedno kao jedan, Institut je svima vrijedan - moto je protestne šetnje koju, povodom 1. maja, danas u podne oranizuje USSCG. Cilj protestne šetnje je obraćanje i apel poslodavcu, Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma, Fondu zdravstva i i Opštini Herceg Novi da preduzmu neophodne aktivnosti na planu očuvanja Instituta "Dr Simo Milošević" Igalo i očuvanja radnog, ekonomskog i socijalnog položaja zaposlenih u Institutu.

Mjesto okupljanja je plato ispred II faze Instituta "Dr Simo Milošević" Igalo,a šetaće Jadranskom magistralom: Ulica Dubrovačka, Ulica Sava Ilića, Ulica Pete crnogorske brigade - do kružnog toka u Igalu gdje će se održati polučasovno okupljanje protestanata", saopštili su organkizatori.
- Ovom prilikom biće upućen i apel nadležnim institucijama u cilju zaustavljanja dalje antisindikalne diskriminacije kja se vrši nad članovima Nezavisnog sindikata policije Crne Gore i zaštite njihovih radnih i sindikalnih prava, kao i druge prvomajske poruke od značaja za svijet rada u Crnoj Gori - kazali su iz USSCG.




Posjeta : 151