0
Odlazak legendarnog "trenera svih trenera"
Preminuo Ćiro Blažević!

    Hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini nakon duge borbe sa rakom.

Blaževiću je karcinom prvi put dijagnostikovan 2011. godine. Dva puta ga je pobedio, ali se treći put vratio i nakon duge bolesti Blažević je izgubio bitku.
Trener svih trenera, kako je glasio njegov nadimak koji je dobio nakon osvajanja bronze sa Hrvatskom na Svetskom prvenstvu 1998. godine, rođen je 10. februara 1935. godine u Travniku.
   U igračkoj karijeri, koja je prema njegovom sopstvenom priznanju bila prosečna, nastupao je za Travnik, zagrebačke Dinamo i Lokomotivu, Sarajevo, Rijeku, i švajcarske Sion i Moutier.
   Kao 33-godišnjak je 1968. godine postao trener Veveyja, a već nakon dve sezone dolazi do prvog od 11 trofeja u trenerskoj karijeri - osvajača prve lige Švajcarske.
   Svoju punu afirmaciju i priznanje za svoj rad stekao je na kraju sezone 1981/1982. kada je doneo titulu Dinamu nakon 24 godine čekanja, kasnije će se pokazati i poslednju u Jugoslaviji.
   Hercegovine do prvog plasmana u baraž u istoriji, ali u borbi za Svetsko prvenstvo 2010. od Zmajeva je bolji bio Portugal.
   Ipak, ostaće zauvek upamćen ne po rezultatima koliko po pristupu trenerskom poslu, specifičnom slatkorečivom odnosu sa novinarima, te načinom na koji je "galvanizovao" fudbalere koji su bili spremni da učine sve za njega i saigrače na terenu.Od jula 2008. do decembra 2009. je vodio reprezentaciju Bosne i




Posjeta : 197