1
Press konferencija DPS o odlukama parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore
Antievropska pučistička većina - skrenula!

- Antievropska pučistička većina je ponovo izglasala izmjene i dopune zakona o predsjedniku uprkos mišljenju Venecijanske komisije. Ono što se danas desilo ne možemo nazvati nikako drugačije vec ustavnim pučem - ocijeni je sinoć na press konferenciji šef poslaničkog kluba DPS Danijel Živković.



- Skrenuto je tako sa evropskog sistema vrijednosti. Siguran sam da nas ovakav današnji potez distancira sa našeg primarnog puta u EU. Pozivali su nas da podržimo sudije Ustavnog suda. Ja ću vas podsjetiti da smo mi imali vrlo korektnu ponudu. A to je da dogovorimo datum izbora i da se ne glasa zakon. Mi bismo podržali jednog sudiju. Opozicija nije učestvovala u izboru 4 sudije Ustavnog suda, već je to bilo gotovo rješenje vladajuće strane - naveo je Živković.
Da se samo bježalo od izbora. Ono što ćemo mi raditi u narednom periodu. Pružaćemo odgovor i van institucija. Podsjetiću vas na Abazovićevu izjavu. Međutim, imate priliku da vidite kako se mišljenja mijenjaju, jer je njegov prvobitni zahtjev bio da se izabere 1 sudija. Međutim sada smo dobili instrukciju da izaberemo svih 4 - naveon je on.
Njihovi naredni potezi su, kaže vaninstitucionalni, odnosno djelovaće dalje protestima.
Jedan od tih je i blokada jednog broja saobraćajnica u Glavnom gradu. Navodi i da ne stoje iza nemira, već žele da građani mirno djeluju i civilizovano. A sve ostalo što se dešavalo je izraz izrevoltiranosti građana.
- Očigledno da je ovdje sve moguće, ovdje više ne postoji pravni poredak i ovdje se neko drznuo da uradi sve što želi. To radi pučistička većina - odluku koja je izglasana uz zakon, da stupi po hitnom postupku te da predsjednik ima rok tri dana da potpiše nazvao je cirkusom i skandalom.
- Očigledno da je ovdje sve moguće, ovdje više ne postoji pravni poredak i ovdje se neko drznuo da uradi sve što želi. To radi pučistička većina.







Posjeta : 198