1
Ivan Vujović, generalni sekretar SDP, očekuje da se paralamentarna većina vrati ustavnom i demokratskom rješavanju krize
Jedino rješenje - vanredni izbori!

          - Nakon jasnog stava Venecijanske komisije da neustavne izmjene Zakona o predsjedniku Crne Gore treba odbaciti očekujemo da se paralamentarna većina vrati ustavnom i demokratskom rješavanju krize koje je jedino moguće organizovanjem hitnih vanrednih parlamentarnih izbora - napominje generalni sekretar SDP Ivan Vujović.

- Gaženje Ustava i ruganje sa demokratskim procedurama ne može voditi bilo kakvom održivom i stabilnom rješenju i to su akterima pokušaja ustavnog puča jasno stavili do znanja i Venecijanska i Evropska komisija - piše u saopštenju Vujovića.
Ističe da je Crna Gora bespotrebno izgubila dragocjeno vrijeme i očekuje da "nećemo ići u dalje eksperimente i eventualno nove neustavne pokušaje". Poručuje da brzim izborima treba riješiti krizu.
Vjeruje i da će Demokratski front će imati priliku da veoma brzo ispuni ono što je najavio - "da zatraži vanredne parlamentarne izbore odmah nakon što neustavni zakon bude finalno odbačen".
- Dogovor o održavanju izbora će sasvim sigurno otvoriti prostor i za rješavanje pitanja izbora sudija Ustavnog suda, koji postupak je parlamentarna većina, jednako kao i onaj vezan za izmjene Zakona o predsjedniku, vodila u neskladu sa Ustavom, dobrom demokratskom praksom i na kraju dobrom namjerom da pravovremeno dođemo do funkcionalnog i cjelovitog Ustavnog suda - zaključuje Vujović.




Posjeta : 207