0
DPS inicirala sastanak predsjednika poslaničkih klubova za dogovor o izboru sudija Ustavnog suda
Predsjednik bi o izborima - Abazović za neparan broj!

- Imajući u vidu da smo na prethodnom sastanku, u organizaciji predsjednice Skupštine Danijele Đurović od lidera poslaničkih subjekata dobili potvrdu da postoji spremnost za dogovor, vjerujem da bi sastanak šefova klubova bio dobar put za nastavak dijaloga i pronalaženje rješenja političke krize - istakao je Danijel Živković, predsjednik kluba poslanika DPS, koja je inicijator današnjeg sastanka predsjednika poslaničkih klubova da bi se dogovorili o izboru sudija Ustavnog suda.
- Ako smo spremnost da razgovaramo o drugim pitanjima, o utvrđivanju datuma za prijevremene parlamentarne izbore, da se ustane o urušavanja sistema ussvajanjem neustavnih zakona u parlamentu,onda smo spremni da razmisimo o korekciji našeg stava po pitanju tehnologija za popuna Ustavnog suda. Možda možemo u ovom trenutku glasati za izglasavanje jednog sudije Ustavnog suda - ističe Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

- Logično bi bilo da imamo neparan broj sudija, da bi mogllii izglasavati odluke - smatra odlayeći premijer dr Dritan Abazović.





Posjeta : 198