0
MASTERCLASS u "Perjaničkom domu" Centra savremene umjetnosti Crne Gore, uživo i na YouTube kanalu Centra
Filip Roca o - osnovama 3D mappinga!

Sve o osnovama 3D mappinga, softwerima i zvuku govoriće umjetnik digitalnih medija Filip Roca i kompozitor/muzički producent Relja Ćupić - tehničku podršku pruža EURO UNIT - sjutra od 12 govoriće na MASTERCLASS u "Perjaničkom domu" Centra savremene umjetnosti Crne Gore, a biće uživo i na YouTube kanalu Centra.
Zvuk koji prati ovu AV instalaciju je komponovao Relja Ćupić.
Od 19 u "Perjaničkom domu" biće održan prvi 3D mapping galerijskog prostora u Crnoj Gori Filipa Roce.
Program je organizovan u saradnji Centra savremene umjetnosti i Filmskog centra Crne Gore
   

Filip Roca (rođen 1988) je nezavisni digitalni i medijski umjetnik iz Barselone. Posljednjih deset godina radi u oblasti animacije, pokretne grafike i umjetničke režije. Nakon završenih osnovnih studija grafičkog dizajna i master studija novih medija na Metropolitan Univerzitetu u Beogradu, krenuo je sa radom u Studiju za animaciju Fried Pictures.
Godine 2015. počeo je da radi na svojim ličnim projektima fokusirajući se na arhitektonske video projekcije, mapiranje objekata i uživo-generisane vizuale. Njegov rad je predstavljen širom svijeta, od Australije, Amerike, Kine, Japana pa do svih najvažnijih evropskih light festivala. Tokom ovih godina sarađivao je sa studijima i umjetnicima kao što su The Macula, Hyperbinary, Laszlo Bordos i Tigrelab.
Relja Ćupić je nezavisni kompozitor, muzički producent i inženjer zvuka. Sarađivao je na brojnim ozbiljnim i produkcijski zahtjevnim projektima. Veliki broj projekata je upravo saradnja sa Filipom Rocom. Njihov zajednički projekat “NIHIL UNUS” je dobitnik je prve nagrade na prestižnom Internacionalnom 3D Mapping Festivalu u Đironi/Španija. Na Imapp Festivalu u Bukureštu je komponovao muziku za film, koji je kao najprominentnija 3D mapping projekcija sa više od 10.000 posjetilaca, projektovan na zgradi parlamenta u Bukureštu - jednoj od najvećih svjetskih zdanja. Sa AV instalacijom “VOLUMEN”, koju će crnogorska publika imati priliku da vidi u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, je gostovao na festivalu WOINDERSPACES u San Diegu, SAD kao i u Veimaru u Njemačkoj povodom 100 godina Bauhausa.
"Volumen" je audio-vizuelna instalacija koja se bavi trodimenzionalnim formama ograničenim u definisanom prostoru. Njihova priroda i ponašanje se otkrivaju kroz fuziju svjetlosti i zvuka, pozivajući gledaoca da uroni u optičku iluziju koja evocira nepoznate pejzaže digitalnih zapleta. Ovo djelo odjekuje brutalističkom estetikom i njenom materijalnom iskrenošću, koja se razvija između pet fizički ograničenih pravougaonih volumena.
To stvara napetost ograničene energije sa kojom se današnji čovjek sasvim sigurno može povezati. Binarna logika čini infinitivni prostor, vizuelne vrtoglavice negostoljubivih generativnih dimenzija, koje imamo hrabrosti skicirati.






Posjeta : 323