1
Glavni grad dobio donaciju
Beč donirao - vrijednu medicinsku opremu!

          - Pošiljka obuhvata vrlo vrijednu medicinsku opremu, sve ono što je potrebno da bi naši sjajni medicinski radnici, koji već dvije godine biju bitku sa koronom, to mogli da čine na što bezbjedniji način - ukazao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i zahvalio Nj.E. ambasadoru Austrije u Crnoj Gori dr Karlu Michael Mülleru, gradonačelniku Beča Michaelu Ludwigu, dr Mihaelu Wolztu, i porodici Schreder, prijateljima koji su Bečlije, ali dobar dio vremena provode u Crnoj Gori i koji su ukazali na mogućnost da dobijemo ovu vrijednu donaciju.
Glavni grad je od Grada Beča dobio donaciju od 4 kamiona u vidu lične zaštitne opreme zaštitne maske FFP 2, zaštitne naočare, zaštitna odijela za jednokratnu upotrebu, haljine za jednokratnu upotrebu, kecelje za jednokratnu upotrebu i kape za jednokratnu upotrebu.

- Prethodne dvije godine su nam donijele dosta izazova i problema, ali čini mi se učinile i da se dodatno zbližimo, da se prodube neka prijateljstva, dodatno obogate i osnaže, što je svakako slučaj između Podgorice i Beča - naglasio je gradonačelnik, koji je zahvalio i Zdravstvenoj ustanovi "Montefarm", na čelu sa Goranom Marinovićem, koji su prihvatili obavezu skladištenja opreme, do dalje distribucije.
Ambasador Austrije u Crnoj Gori dr Karl Michael Müller kazao je da je veoma ponosan na izraz solidarnosti svog rodnog grada Beča u vidu zaštitne opreme. On je naglasio da Podgorica i Beč njeguju dugogodišnje, čvrste prijateljske veze između dva grada, ističući da je u pitanju donacija koja će, umnogome pomoći zdravstvenom sistemu Crne Gore.




Posjeta : 387