0
Press konferencija člana Predsjedništva DF Nebojše Medojevića u susret presudi za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016.
Đukanović odgovoran - ako "kap prelije čašu"!

       - Upozoravamo, prije svega međunarodni faktor da ne ignorišu opasnost i mogućnost da će ovakva eventualna namjera Mila Đukanovića da nevine ljude uhapsi može predstavljati kap koja će preliti čašu. Nećemo 9. maja organizovati nikakav uobičajeni javni protest. Pripremamo vrlo određenne, vrlo specifične akcije, mjere i radnje u skladu sa opasnošću i u skladu sa scenarijima koji se mogu odviti 9. Pozivamo sve u Crnoj Gori da budemo na potrebnom nivou istorijske odgovornosti i da shvatimo da je ugrožena stabilnost Crne Gore. Ne od DF, odgovorrnost za nezakonite, protivustavne, nasilne metode ima isključivo Milo Đukanović. Imamo plan za svaku situaciju i odgovor na svaki scenario koji se može desiti 9. maja. - naglasio je predsjednik PzP i jedan od lidera DF Nebojša Medojević na press konfereciji "Bezbjednosni rizici i stabilnost Crne Gore", uoči izricanja preude optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016.

- Devetog maja očekujemo presudu za kolege Andriju Mandića i Milana Kneževića, i taj montirani tužilačko-sudski proces je orjentisan sa vrlo jasnim političkim ciljem. Radi se o par ekselans političkom procesu, koji se sasvim slučajno odvija u sferi krivično-pravnoj. Đukanović i njegovi vojnici Katnić i Pažin imali su sasvim jasan politički interes, a to je da se ovim montiranim sudskim procesom pokuša slomiti kičma političkom identitetu srpskog naroda u Crnoj Gori koji predstavljaju u politiičkom smislu Mandić i Knežević.Najbolji dokaz da je ovaj smiješni, farsični, montirani sudski postupak imao za cilj disciplinovanje srpskog naroda u Crnoj Gori jeste činjenica da ja, koji sam član Predsjedništva DF, koji sam imao sve informacije i učestvovao u svim odlukama, nijesam obuhvaćen optužnicom za državni udar. Postoji samo jedan razlog, zato što sam etnički Crnogorac i što je PzP stranka koja se zalaže da Crna Gora bude članica EU i NATO pakta. Ta činjenica ukazuje da je Đukanović imao namjeru da sa srpskim narodom u Crnoj Gori i sa njihovim političkim predstavnicima uradi isto što je 1993. uradio sa bošnjačkim narodom, kada je slomio kičmu tom političkom identitetu bošnjačkog naroda u Crnoj Gori u čuvenoj akciji Lim, gdje su lažno pohapšeni i lažno optuženi, mučeni, terorisani lideri bošnjačkog naroda koji su tada bili u ideji SDA. Slično je 2006. uradio sa albanskim nnarodom u akciji Orlov let, kada je režim montirao bez ikakvih dokaza, bez ikakve krivice hapsio, terorisao i osudio političke lidere albanskog naroda u Crnoj Gori koji suu imali određene političke ciljeve i ideologije i ideje o položaju albanskog naroda u Crnoj Gori - podsjetio je Medojević i dodao:
- Bošnjački narod se još nije oporavio od tog napada 1994. i postali su bošnjaci DPS. Na zadnjim izborima u Tuzima pokazalo se da je albanska dijaspora uspjelada povratikredibilitet iintegritet albanskoog naroda, koji je sada napravio distancu od DPSi to je veliki uspjeh albanskog naroda. Počeli su da se bave svojim pproblemima, političkim idejama i projektima. Albanski narod više ne pripada političkom sistemu Crne Gore i imaju svoje političke projekte i ideje i to je znak da su izašli ispod uticaja DPS.
Na kraju je ostao najbrojniji narod, našaa braća, rođaci, komšije, srpski narod, koji po istom modelu, lažnim optužbama i lažnim suđenjima treba primorati da odustane od potpuno legitimnih nacionalnih poltičkih ciljeva i da izvor svog legitimiteta potraže u DPS. Ovo je vrlo opasan i zabrinjavajući pokušaj režima u Crnoj Gori, jer pokušaj lomljenja kičme ppolitičkom identitetu srba u Crnoj Gori poklapa se i sa namjerama ovog režima da instalira novu ideologiju koja bi trebala da se distancira od naše tradicije i prošlosti. Ovakvi pokušaji režima Mila Đukanovića da falsifikuje našu prošlost, da nas distancira od Petrovića, od naše braće, od vrijednosti koje su imanentne pravoslavnom duhovnom modelu u stvari su opasne ne samo po srpski naod, koji je u ovom trenutku pod direktnim pritiskom, već su istovremeno opasne po moj crnogorski narod.
- Zato, pozivam predstavnike međunarodne zajednice, koji pomno prate može li doći do etičkih sukoba u Crnoj Gori, da preventivno djeluju, jer bilo kakva osuđujuća presuda Đukanovićevog pravosuđa u montiranom procesu državnog udara može nepovratno destabilizovati Crnu Goru i izazvati etničke konflikte. Poziv i svima u Crnoj Gori da shvate ozbiljnost trenutka. Svaki pokušaj Đukanovića, jer on donosi odluke, nikakav Vrhovni, Viši suud, u Crnoj Gori ne postoji nikakva institucija osim predsjednika DPS. Kao u svakom totalitarnom sistemu, postoji šef partije i svi ostalii treba da budu njegovi podanici, vojnici. Treba vrlo dobro da odmjere šta će sada da rade jer se mogu nepovratno ugroziti temeljne vrijednosti za koje se svi zalažemo, a posebno mi u DF. Mir i stabilnost nema cijenu. Prema tome, nijedan interes, partijski, politički, ideološki ne bi smio biti iznad interesa mira i stabilnosti ove zemllje - apelovao je predsjednik PzP i zaključio:
- Došlii smo do zida. Nemamo više kuda da se povlačimo. Odgovornost za mir i stabilnost u Crnoj Gori u ovom trenutku ima isključivo Milo Đukanović. I on treba dobro da razmisli da li je čaša puna i da li će bilo koja sledeća kap preliti čašu. Spremni smo na svaki scenario i DF intezivno, zajedno sa simpatizerima, razrađuje sve moguće varijante i spremni smo za svaku opciju. Upozoravamo, prije svega međunarodni faktor da ne ignorišu opasnost i mogućnost da će ovakva eventualna namjera Mila Đukanovića da nevine ljude uhapsi može predstavljati kap koja će preliti čašu. Nećemo 9. maja organizovati nikakav uobičajeni javni protest. Pripremamo vrlo određenne, vrlo specifične akcije, mjere i radnje u skladu sa opasnošću i u skladu sa scenarijima koji se mogu odviti 9. Pozivamo sve u Crnoj Gori da budemo na potrebnom nivou istorijske odgovornosti i da shvatimo da je ugrožena stabilnost Crne Gore. Ne od DF, odgovorrnost za nezakonite, protivustavne, nasilne metode ima isključivo Milo Đukanović. Imamo plan za svaku situaciju i odgovor na svaki scenario koji se može desiti 9. maja.


Posjeta : 241