0
Prvomajski proglas GP "Odupri se"
Odupri se - nepoštenju!

    - Mi građanke i građani Crne Gore insistiramo da Prvi maj bude praznik svih radnica i radnika, da bude neradan i za zaposlene u realnom sektoru, jer NIJE POŠTENO da je ovo praznik samo za zaposlene u javnom sektoru - tako počinje prvomajski proglas GP "Odupri se", koji zaključuje:
- Pošteno je boriti se za bolje i pravednije društvo, za pravdu za sve, pobuniti se, dići glas, uspraviti se u ime budućnosti naše djece i naše države.
Zato, ODUPRI SE nepoštenju svim bićem i snagom, beskompromisno!

NIJE POŠTENO da trgujemo nedjeljom i praznicima i da nas u marketima poslužuju obespravljene radnice i radnici. I oni imaju prava na slobodne nedjelje i praznike i vrijeme sa porodicom. Budimo solidarni sa njima, to je pošteno.
NIJE POŠTENO da se radnička prava tretiraju kao biznis barijere. NIJE POŠTENO da se odnos poslodavac-radnik gradi na strahu umjesto na socijalnom dijalogu. Pošteno je imati kolektivni ugovor jer on podrazumijeva poštovanje radnika kao važnog faktora u ekonomiji svakog društva i uvažava njegovu partnersku poziciju u svijetu rada.
NIJE POŠTENO decenijama živjeti u dužničkom ropstvu. NIJE POŠTENO u državi socijalne pravde reći svome djetetu nemam da te školujem, pošaljem u školu prirode, na kurs jezika, da treniraš…
NIJE POŠTENO da smo mi građanke i građani ekonomski potpuno zavisni i time neslobodni u nezavisnoj Crnoj Gori, jer samo nezavisan građanin je garant i nezavisnosti države.
NIJE POŠTENO da minimalna zarada bude 193 eura. NIJE POŠTENO da bude ni 222 eura. Pošteno je da bude makar u iznosu minimalnog dijela mjesečne potrošačke korpe koji se odnosi samo na hranu i bezalkoholna pića - 270 eura.
NIJE POŠTENO da strepimo od siromaštva koje nas čeka u trećem životnom dobu.
NIJE POŠTENO da se ne rasvjetljavaju ubistva i napadi na novinare i tako svi mi držimo zatamničeni i u strahu, a da novinari u Crnoj Gori žive i rade osjećajući se kao glineni golubovi.
NIJE POŠTENO da državom upravljaju oni koji su varali i krali na izborima.
NIJE POŠTENO da se zakoni selektivno primjenjuju.
NIJE POŠTENO da tužilaštvo nije u službi građana, Ustava, zakona i države.
NIJE POŠTENO okupirati Javni servis i ispirati mozak Crnoj Gori.
NIJE POŠTENO ćutati, trpjeti!
Posjeta : 230