1
Promocija temporalne antologije "Žensko pismo", koju je priredila i tehnički pripremila Deana Sailović, sjutra u KIC "Budo Tomović"
Aforizmi 180 dama - za 120 godina!

Temporalna antologija "Žensko pismo", koju je priredila i tehnički pripremila Deana Sailović biće premijerno predstavljena podgoričkoj publici sjutra od 20 u multimedijalnoj sali KIC"Budo Tomović".
“Žensko pismo - temporalna Antologija ženskog aforizma predstavlja stvaralaštvo 180 žena regiona u 120 godina. Knjigu otvara kraljica Natalija koja je prva objavila knjigu aforizama 1897. Za njom se u četiri hronološka poglavlja predstavljaju dame koje su pisale ili još uvek pišu najkraću književnu formu. Ovo je prva ovakva Antologija na svetu i bio je pravi izazov napraviti je. Na knjizi sam radila svakodnevno tri godine i verujem da sam uspela da predstavim svu raskoš ženske kreativnosti i lucidnosti.

Žensko pismo je na konkursu ministarstva kulture bilo svrstano u kategoriji kapitalna dela i dela od posebnog značaja, ali kao satirično delo nije dobilo sredstva za finansiranje, jer satira nikada nije bila prioritet. (i od ovog bi se mogao napisati dobar aforizam).
Antologija je do sada predstavljena u dvorcu kralja Nikole u Baru, UKS-u u Beogradu i u opštinskoj sali Magistrat u Sremskim Karlovcima. Sleduju nam promocije u Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, BIH.
Posjeta : 144