0
U nastavku policijske akcije „Knjižica“, krivična prijava protiv G.P. (47) iz Budve
Inspekciji pokazao - lažne sanitarne!

    Službenici Uprave policije – Sektora kriminalističke policije su juče, u nastavku akcije „Knjižica“, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podijeli krivičnu prijavu protiv G.P. (47) iz Budve zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

G.P. je, sumnja se, ovo krivično djelo počinio tako što je u svojstvu vlasnika, izvršnog direktora i odgovornog lica preduzeća sa sjedištem u Budvi, u sklopu kojeg posluje ugostiteljski objekat, za svoje potrebe i potrebe troje drugih zaposlenih radnika, početkom juna 2018. godine, na području Budve, od za sada nepoznatog lica pribavio četiri lažne sanitarne knjižice u namjeri da ih upotrijebi kao prave. On je, sumnja se, lažne sanitarne knjižice u avgustu 2018. godine predao na uvid sanitarnom inspektoru u toku vršenja inspekcijske kontrole.
Službenici Uprave policije su, sprovodeći akciju „Knjižica“, nadležnim tužilaštvima do sada podnijeli ukupno sedam krivičnih prijava protiv devet lica zbog osnovane sumnje da su pribavila i upotrijebila ukupno 25 lažnih sanitarnih knjižica.
Policijski službenici u saradnji sa službenicima Uprave za inspekcijske poslove će nastaviti aktivnosti na otkrivanju i suzbijanju pojave falsifikovanih sanitarnih knjižica.




Posjeta : 980