2
Fabrika mineralne vode „Rada“ ponovo otvorena u Bijelom Polju
"Ugasiće žeđ" za - uvozom od osam miliona!

-Pred nama je nova fabrika koja će doprinositi rastu naše ekonomije. Proizvodnja zahvaljujući kojoj, na temeljima tradicije nekadašnje RADE, otvaramo nova, kvalitetna i održiva radna mjesta. I dodatno – valorizujemo izdašne prirodne potencijale koje posjeduje ovaj kraj. Ovom proizvodnjom supstituišemo uvoz kisjele vode u vrijednosti od blizu osam miliona eura, i taj novac ostaje u našem privrednom sistemu i doprinosi razvoju i boljem standardu – naglasio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, otvarajući danas u Bijelom Polju fabriku mineralne vode „Rada“.
Nekadašnji bjelopoljski gigant, čija je reputacija kvaliteta prevazilazila granice Crne Gore, vraća se na domaće tržište sa starim kvalitetom, ali novim vizuelnim identitetom. U obnovu fabrike i pripadajuće infrastrukture uložena su četiri miliona eura.

- Prije nešto više od dvije godine u razgovoru sa radnicima obećao sam da ćemo naći načina da im isplatimo neisplaćene zarade, povežemo radni staž i obezbijedimo otpremnine. Ali isto tako da će država uraditi sve da pronađe investitora i pokrene proizvodnju. Osjećao sam tada da mi ne vjeruju; nije vjerovala vjerovatno ni bjelopoljska javnost. Ova Vlada je ustupila svoje potraživanje od 280 hiljada eura radi isplate zarada i otpremnina radnicima, istovremeno obezbijedila i 576 hiljada eura radi povezivanja staža bivšim zaposlenim radnicima Bjelasica Rade“ – rekao je premijer. Dodao je da je čitav projekat oplemenila kompanija Water Group iz Kolašina i to ne samo uloženim novcem, nego i svojim motivom, entuzijazmom, sposobnošću i znanjem - ukazao je premijer i dodao:
- Vođeni time, podigli su ovu fabriku, pokrenuli proizvodnju oslonjenu na najsavremenijoj opremi i tehnologiji. Želim da im se zahvalim i čestitam. Pred nama je nova fabrika koja će doprinositi rastu naše ekonomije. Proizvodnja zahvaljujući kojoj, na temeljima tradicije nekadašnje RADE, otvaramo nova, kvalitetna i održiva radna mjesta. I dodatno – valorizujemo izdašne prirodne potencijale koje posjeduje ovaj kraj. Ovom proizvodnjom supstituišemo uvoz kisjele vode u vrijednosti od blizu osam miliona eura, i taj novac ostaje u našem privrednom sistemu i doprinosi razvoju i boljem standardu.
- Pokazali smo da ih možemo održati na visokom nivou, i da one nijesu došle kao proizvod trenutka ili sreće. ... Aktivnosti koje realizujemo daleko nadilaze dnevno-političke najave. Želim da kažem onima koji ni danas ne vjeruju – nije ovo dnevna politika, već ozbiljna strategija razvoja Crne Gore i njenog Sjevera – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković, poručujući da će svaki privrednik i preduzetnik koji želi i može da investira ima u ovoj Vladi pouzdanog partnera.
Posjeta : 102