1
Službenici CB Budva rasvijetlili podmetanje požara
Uhvaćen osumnjičeni - za paljenje vozila!

    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Budva, preduzimajući intenzivne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili su danas podmetanje požara na vozilu istog dana kada se i dogodilo i tom prilikom lišili slobode osumnjičenog za krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Danas oko 03,10 Dežurnoj službi CB Budva, oštećeni M.P. je prijavio da mu gori vozilo u jednoj ulici u Budvi. Na lice mjesta su odmah izašli službenici CB Budva i službenici Službe zaštite i spašavanja – Vatrogasna služba. Po nalogu nadležnog tužioca policijski službenici su izvršili uviđaj i došli do sumnje da je požar koji je izbio na vozilu marke „VW Golf V Plus“ podmetnut na prednjem desnom dijelu vozila. Od posljedica požara uništen je prednji dio vozila i nastala je velika materijalna šteta na vozilu. Kriminalističkom obradom i na osnovu operativnog rada službenici CB Budva su nedugo od prijave događaja identifikovali, locirali i lišili slobode osumnjičenog S.K. (19) iz Cetinja, nastanjenog u Budvi. S.K. će biti priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.
Osim toga, službenici budvanske policije su rasvijetlili i slučaj nastanka požara u jednom stanu u Budvi, 9.februara, i nedugo nakon prijave događaja došli do saznanja da je navedeni požar izazvalo sedmogodišnje dijete. Naime, postupajući po prijavi da je u jednom stanu, u kojem u tom trenutku niko nije boravio, došlo do požara službenici CB Budva su odmah izašli na lice mjesta zajedno sa službenicima Službe zaštite i spasavanja. U požaru je u potpunosti uništen enterijer dvije prostorije stana dok je u jednoj nastala šteta na zidovima. Na lice mjesta je izašao i vještak za požare, eksplozije i havarije koji je konstatovao da je požar u stanu podmetnut. Policija je preduzela niz mjera i radnji kako bi rasvijetlila ovaj događaj i tom prilikom došla do saznanja da je predmetni požar izazvalo sedmogodišnje dijete koje je iz radoznalost ušlo u stan, koji je bio otključan, i upotrebom upaljača izazvalo požar na kauču koji se nalazio u dnevnom boravku a potom se uplašilo i pobjeglo. Dijete je bilo samo, bez nadzora svojih roditelja. Ubrzo su identifikovani pronađeni i roditelji djeteta, nakon čega je upoznat i Centar za socijalni rad. Nadležnom tužiocu podnijeto je obavještenje o događaju budući da je dijete zbog svog uzrasta krivično neodgovorno. Oštećenom vlasniku stana ustupljeni su podaci roditelja djeteta radi eventualnog ostvarivanja prava na naknadu materijalne štete putem podnošenja privatne tužbe.




Posjeta : 978