3
Krivične prijave za zloupotreba službenog položaja protiv Ž.S. (54) iz Bara i M.F. (46) iz Gusinja
"Dala" ljekove - izmišljenim pacijentima!

    Policijski službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru protiv Ž.S. (54) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja u vezi sa krivičnim djelom falsifikovanje službene isprave.

Službenici Odsjeka su protiv Ž.S. podnijeli navedenu krivičnu prijavu zbog sumnje da je u svojstvu zaposlene u Upravi za nekretnine – PJ Bar počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja u vezi sa krivičnim djelom falsifikovanje službene isprave. Sumnja se da je Ž.S. počinila krivično djelo tako što je u svojstvu službenog lica, ovlašćenog za vođenje upravnog postupka i donošenje rješenja, protivpravno iskoristila službeni položaj i ovlašćenja, neistinitu službenu ispravu upotrijebila u službi kao da je istinita i na bazi toga donijela rješenje čime je prouzrokovana šteta po budžet Crne Gore čiji se iznos utvrđuje.
Službenici ovog Odsjeka su nadležnom državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv M.F. (46) iz Gusinja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Ona je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinila tako što je, 27.09.2018., kao glavna medicinska sestra, raspoređena na rad u Službi hitnoj medicinske pomoći u Plavu, iskoristila svoj službeni položaja i prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja izvršila fiktivan upis za šest pacijenata, za koje je unijela da su im dati ljekovi koje oni nisu primili jer nisu ni bili pacijenti, a na osnovu navedenog je razdužila 24 lijeka iz apoteke službe HMP u Plavu, čime je pričinila šteti službi u kojoj je zaposlena.




Posjeta : 983