2
Taksista L.S. (47) lišen slobode zbog lažnog prijavljivanja
Prokockao pazar - prijavio krađu!

          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode L.S. (47) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje.

Službenici CB Podgorica su, postupajući po prijavi L.S. u kojoj je naveo da je, obavljajući posao vožača u jednom taksi udruženju nakon kraće vožnje fizički napadnut od strane dva nepoznata lica koja su mu tom prilikom, uz prijetnju oštrog predmeta koji su mu prislonila na vrat sa leđa, otuđila pazar koji tog dana zaradio, preduzeli aktivnosti na utvrđivanju činjeničnog stanja i rasvijetljavanju ovog događaja.
Kriminalistička obrada je dovela do sumnje da se krivično djelo razbojništvo nije ni dogodilo, već da je L.S. lažno prijavio ovaj događaja jer je navedeni novac potrošio u kazinu i da je, kako se sumnja, sam sebi nanio više povreda u predjelu vrata, nakon čega je otišao u HMP kako bi mu se ukazala pomoć.
O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se osumnjičeni liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje.
Posjeta : 170