2
Košarkaški savez Crne Gore nagradio najbolje u 2018.
Naajbolje predvode - Milena i Nikola!

Najbolji košarkaš u Crnoj Gori u 2018. je Nikola Ivanović. Fenomenalna godina za košarkaša "Budućnosti" i crnogorske reprezentacije. Ogroman doprinos dao je u osvajanju ABA lige i pobjedama u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Dobitnik je i nagrade 19. decembar i najbolji sportista Podgorice.
Najbolja košarkašica u Crnoj Gori je Milena Jakšić. Mileni je sjutra rođendan a košarkaški savez joj je nešto ranije pripremio zasluženi poklon. Članica "Budućnosti Bemax" i naše seniorske reprezentacije pokazala je veliki napredak u ovoj godini!

Najbolji mladi košarkaš za 2018. je Miloš Popović. Član "Lovćena" igrama u drugoj ABA ligi nastavlja da potvrđuje kvalitet i u konkurenciji seniora. Sjajno je igrao i za reprezentaciju do 20 godina na Evropskom prvenstvu, a nagrada je stigla u vidu poziva za našu A selekciju!
Najbolja mlada košarkašica drugu godinu zaredom je Dragana Živković, košarkašica "Budućnosti Bemax", članica seniorske i reprezentacije do 18 godina koja je ovog ljeta učestvovala na Evropskom prvenstvu "B" divizije. Sa seniorskim timom domogla se plasmana na Eurobasket.
Nagređeni su i naši najbolji predstavnici u inostranstvu. Najbolji košarkaš u inostranstvu je Bojan Dubljević. Košarkaš "Valensije" nastavlja da blista u dresu španskog tima, kako na domaćim tako i evropskim terenima. Šta tek reći za nastupe u reprezentaciji, sa kojom maršira ka Svjetskom prvenstvu. Bojan Dubljević nije bio na ceremoniji zbog klupskih obaveza, a nagradu je primio njegov brat Vladan.
Najbolja košarkašica van granica Crne Gore je Snežana Aleksić. Ona igra fenomenalno u "Beroi", a briljantna je bila u naporu naše selekcije da se domogne plasmana na Eurobasket.
Nagradu "Goran Poli Bojanić", koja se dodjeljuje najboljem treneru u Crnoj Gori. osvojio je šef stručnog štaba "Mornara" Mihailo Pavićević! Pavićević je sa barskim klubom osvojio titulu prvaka Crne Gore i plasirao se u polufinale ABA lige.
Košarkaški savez se na svečanosti zahvalio Ministarstvu sporta i Crnogorskom olimpijskom komitetu, zahvalnice su primili ministar sporta Nikola Janović i predsjednik COK Dušan Simovnović.
Posebno priznanje dobila je reprezentacija veterana koja je nakon Svjetskog osvojila i Evropsko prvenstvo za igrače preko 45 godina.
Posjeta : 174