2
Odbojkaški savez Crne Gore obilježio 60 godina rada
Za odbojkaše - istorijski januar!

- Od 2006. crnogorske selekcije nadmeću se na svim takmičenjima, u obje konkurencije. Osvojili smo Evropsku ligu 2014, godinu kasnije bili u finalu treće divizije Svjetske lige, juniori i kadetkinje osvajali su zlatne medalje na Balkanijadama. Nadamo se da će predstojeći januar biti posebno značajan u istoriji crnogorske odbojke jer muška selekcija ima odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, a da će veoma brzo i naša ženska reprezentacija biti u sličnoj poziciji naglasio je predsjednik OSCG Cvetko Pajković na obilježavanju 60 godina postojanja Saveza.

Plakete za izuzetan doprinos razvoju odbojke u Crnoj Gori takođe su dobili i Vlada Crne Gore, koju je ispred Ministarstva sporta primio generalni direktor Direktorata za sport Miloš Lalević i Crnogorski olimpijski komitet, a plaketu je ispred COK-a primio predsjednik Dušan Simonović.
- Danas ćemo da se zahvalimo ljudima koji su svako u svom vremenu doprinijeli razvoju ovog sporta u našoj zemlji Bili su predsjednici saveza, predvodili su familiju vrijednih ljudi s mnogo entuzijazma, sve iz neuporedive ljubavi prema odbojci, i samo odbojci.
Zahvalićemo se Vladi Crne Gore odnosno Ministarstvu Sporta, Crnogorskom Olimpijskom Komitetu kao i medijima. Koristim priliku da čestitam i nagrađenim najboljim i najperspektivnijim u domaćem prvenstvu u ovoj godini - ukazao je Pajković.
Sara Ivanović Božović, je u ime kompanije Jugopetrol AD primila specijalni trofej u znak zahvalnosti za podršku u organizaciji „Jugopetrol EKO mini odbojke“, takmičenja koje okuplja oko 500 djece uzrasta 9-12 godina.
Posjeta : 165