1
Nikšićanin Ž.D. (31) lišen slobode zbog izazivanja opšte opasnosti
Naredio psu - da ujede!

    Službenici Uprave polcije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić su u kratkom roku rasvijetlili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i lišili slobode Ž.D. (31) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo na štetu S.D.

Službenici nikšićke policije su preduzimajući mjere i radnje na rasvijetljavanju ovog krivičnog djela identifikovali lice koje je vodilo psa koji je napao S.D, i tom prilikom lišili slobode osumnjičenog. Osumnjičeni Ž.D. je, kako se sumnja, ovo krivčno djelo počinio na način što je 16. decembra svom psu rase pit bul, kojeg je vodio na povocu, bez ikakvog povoda izdao komandu nakon čega je pas oštećenu ugrizao za butinu desne noge. Oštećenoj S.D. je ukazana ljekarska pomoć i od strane ljekara konstatovane su lake tjelesne povrede.
Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, nakon čega tužilac za njega donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijma do privoda nadležnom sudiji za istragu.
Posjeta : 167