1
Policijske akcije u Cetinju i Baru
Oduzeli oružje, bombu i municiju!

    SUPlužbenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, postupajući na osnovu operativnih informacija, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu, izvršili su pretres stana i tom prilikom pronašli i oduzeli veću količinu oružja i municije. Osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Cetinjska policija je pretresom stana i drugih prostorija koje koristi J.S. (68) iz Cetinja, pronašla i oduzela devet komada vatrenog oružja, bombu i municiju, i to:
- ručnu bombu,
- pušku marke „Baikal TOZ-17-01“cal. 22 mm sa optičkim nišanom i jednim okvirom,
- pušku marke „Crvena Zastava” cal 25-06 REM, sa optičkim nišanom,
- pušku marke „Crvena Zastava”cal. 8 mm, sa optičkim nišanom,
- lovačku pušku marke „Benelli” cal 12Gax3,
- lovačku pušku nepoznate marke,
- pištolj „M-57” cal. 7,62 mm, sa dva okvira bez municije,
- pištolj „Colt”,
- pištolj „M-57”, cal. 7,62 mm, sa okvirom,
- pištolj marke „Češka Zbrojevka” cal. 9 mm sa dva okvira,
- jedan protivavionski metak i
- 663 komada municije različitog kalibra.
O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Cetinju koji je naložio da se ovo lice liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo navedeno krivično djelo. Državni tužilac je za J.S. donio rješenje o zadržavanju do privoda sudiji za istragu.
Nadalje, službenici CB Bar su, preduzimajući aktivnosti usmjerene na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i njima bliskih lica, izvršili pretres prostorija koje koristi B.V. (33). Barska policija je tom prilikom pronašla i oduzela dva lovačka karabina, tri lovačke puške i veću količinu puščane municije različitog kalibra. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Baru koji je naložio da se protiv S.V. (61), koji je srodnik B.V, podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Posjeta : 181