1
Vlada Crne Gaore usvojila Informaciju o zaključivanju, kao i prijedlog Sporazuma o donaciji između Ministarstva odbrane Crne Gore i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država
SAD donirale - dva diverzantska čamca!

       - Ambasada Sjedinjenih Američkih Država ponudila je donaciju opreme za uklanjanje eksplozivnih naprava ( EOD) Ministarstvu odbrane Crne Gore radi pružanja pomoći u obuci ljudstva i izgradnji kapaciteta EOD tima Pomorskog odreda Mornarice Vojske Crne Gore (MVCG) - ukazao je na današnjoj konferenciji za medije komandant Mornarice Vojske Crne Gore, kapetan bojnog broda Vesko Tomanović, a Vlada Crne Gaore usvojila Informaciju o zaključivanju, kao i prijedlog Sporazuma o donaciji između Ministarstva odbrane Crne Gore i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Kancelarija za odbrambenu saradnju.
Ova donacija obuhvata dva borbena diverzantska čamca sa automatskim naduvavanjem (CRRC) oznake P5.8, čija vrijednost sa dodatnom opremom iznosi oko 73.000 USD.

Donacija je namijenjena protivminskom pretraživanju morskog dna i neće se koristiti samo u vojne svrhe, već i za potrebe hidrografskih istraživanja, kao podrška Odjeljenju za hidrografiju i okeanografiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.
Od 2012. godine, kontinuirana je podrška Sjedinjenih Američkih Država Mornarici VCG. Do sada je donirano preko milion dolara opreme koja se koristi za podvodno deminiranje.
Posjeta : 136