0
Lišen slobode D.S. (54) iz Danilovgrada
U stanu imao - od pancira do eksploziva!

    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad lišili su slobode D.S. (54) iz Danilovgrada, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu.

Prethodno je danas pretresom stana i drugih prostorija koje koristi D.S, a koji je izvršen na osnovu naredbe za pretres izdate od strane nadležnog sudije za istragu koju su inicirali službenici OB Danilovgrad na osnovu operativnih saznanja, pronađeno i oduzeto vatreno oružje, municija, eksploziv, bomba i druge stvari i predmeti.
Pronađeno je i oduzeto: pištolj marke CZ, revolver marke magnum 357, puška M-48, 401 komad municije raznog kalibra, tri pištoljska rezervna okvira, dva noža sa futrolama, dvije kapisle, četiri pištoljske futrole i jedna futrola za nož, pet okvira cal. 7,62 mm, devet okvira za automatsko oružje, dva nastavka za tromblon, tri pvc pakovanja eksploziva - trotil, ukupne težine 930 grama, djelovi puškomitraljeza, pribor za čišćenje oružja, hemijska ručna bomba, ručna radio veza, dva pancira, i više djelova nekadašnje vojne uniforme.
Oduzeto oružje, municija, eksploziv, bomba i ostali predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Posjeta : 183