1
Službenici Odsjeka za borbu protiv droge lišili slobode jednu osobu i podnijelo četiri prekršajne prijave
Oduzeli oko - kilogram marihuane!

    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su, preduzimajući mjere i radnje u cilju sprječavanja zloupotrebe opojnih droga pronašli i oduzeli oko kilogram marihuane i tom prilikom lišili slobode osobu osumnjičenu da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Nadalje, službenici Centra bezbjednosti Podgorica su, u nastavku aktivnosti u cilju sprječavanja tzv. ulične prodaje opojnih droga protiv četiri osobe podnijeli prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Službenici Odsjeka su juče zaustavili vozilo marke „Peugeot“ nikšićkih registarskih oznaka u kojem su se nalazile tri osobe. Kontrolom N.D. (24) iz Nikšića, koji se nalazio u tom vozilu, u ruksaku je pronađeno i oduzeto jedno pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine 1039,3 grama. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se N.D. bavio nabavkom i stavljanjem u promet opojne droge marihuana, koju je nabavljao u pakovanjima od kilogram i više a koju je zatim stavljao u promet na području Podgorice i Nikšića. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se N.D. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.
Službenici CB Podgorica su od 11. do 13. septembra, nastavili akciju u cilju sprječavanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, i tom prilikom kontrolisali više osoba, kojom prilikom su kod F.R. (19), Ć.T. (22), B.P. (19) i I.D. (26), pronašli i oduzeli ukupno tri pvc pakovanja marihuane, jedno pvc pakovanje heroina i tri tzv. džointa. O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da se protiv njih podnesu prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.
Posjeta : 153