1
Racije u ugostiteljskim objektima
Pronađene razne droge!

Službenici Uprave policije MUP – Interventne jedinice Centra bezbjednosti Podgorica su tokom vikenda, u sklopu aktivnosti koje se preduzimaju u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnoih lica, kao i na otkrivanju i spriječavanju tzv. ulične prodaje narkotika na području Podgorice, izveli raciju u više ugostiteljskih objekata. Tom prilikom su pronađeni heroin, kokain, marihuana, tzv. džoint i municija. Osumnjičeni za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga je lišen slobode, dok je jednom licu uručen prekršajni nalog zbog neposjedovanja ličnih dokumenata.

Službenici CB Podgorica – Interventne jedinice su, 7, 8. i 9. septembra izveli raciju u više ugostiteljskih objekata u Podgorici. Tom prilikom policijski službenici su u UO „Collosseum“ pronašli i izuzeli osam odbačenih pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, u UO „Čokolada“ policijski službenici su pronašli dva odbačena pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, dok su u UO „Terminal“ službenici podgoričke policije vršeći pregled maloljetnog M.D. (17) pronašli municiju kalibra 7,9 mm. Nadalje, u UO „Ulix“ policijski službenici su zatekli I.T. (43) bez lične karte, kojom prilikom mu je izdat prekršajni nalog.
Službenici podgoričke policije su juče, sprovodeći aktivnost na otkrivanju i sprječavanju tzv. ulične prodaje opojnih droga, izvršili kontrolu i pregled V.D. (21) i S.F. (18). Tom prilikom policijski službenici su kod V.D. pronašli i oduzeli šest pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana i jedan tzv. džoint. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se V.D. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Ponađena i oduzeta opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.
Posjeta : 174